De Amsterdamse band THAMES, één van de meest geboekte acts tijdens de afgelopen Popronde, is geïnspireerd door Britse en Ierse invloeden waaronder The Cure, Fontains D.C. en IDLES. Met hun Brits klinkende postpunk/new wave sound, klinken ze energiek, luid en donker, maar tegelijk toegankelijker. Het viertal streeft ernaar de conductor en katalysator te zijn in de huidige veranderingen op het gebied van emancipatie en toxische masculiniteit.

Na de singles Tea en Burn heeft de band vandaag via Shai Records, het sublabel van Mattan Records, hun derde track Astonishment uitgebracht, die hier op Spotify is te beluisteren.

Over Astonishment zegt frontman Merlyn Baartman: "Astonishment is een anti-oorlog lied. Het gaat over hoe wij verbaasd en verwilderd wij zijn over hoe mensen zo ontzettend lelijk kunnen zijn dat ze oorlog voeren. Dat ze mensen uit hun huis zetten en levens opbreken van onschuldigen die niks met de achterlijke machtspelletjes te maken hebben. Maar vooral: wanneer wij al onze goedheid bundelen waar wij ons al die tijd hard voor maken het daadwerkelijk mogelijk is om een betere wereld te creëren waar iedereen simpelweg mag zijn in vrede."

Live:

  • 15 december – Hilversum, De Vorstin

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over