De BROL-tour van de 22-jarige Angèle is nog maar net begonnen, of hij is al helemaal uitverkocht. Dat was gisteren ook het geval in de Brusselse Ancienne Belgique en niet één, maar twee dagen op rij. De jonge blondine bezit dan ook de gave om zalen uit te verkopen nog voor ze een album uitbrengt. Het publiek dat afzakte naar de zaal in hartje Brussel bestond overwegend uit (soms bijna hysterische) tieners en dat ging dan ook gepaard met heel wat geschreeuw. Het wordt stilaan duidelijk: er is een nieuw popicoon geboren.

Met een kwartiertje vertraging maakte Angèle haar fans nog ongeduldiger door eerst een instrumentaal deel van Je veux tes yeux te laten weerklinken. Maar lang moesten ze niet wachten voor de bruxelloise opkwam met een speelgoedgeweer in de hand en zo La thune inzette. Ze liet meteen blijken dat ze heel blij was om haar eerste album Brol voor te stellen in haar thuisstad. Van het ‘kleine’ meisje dat ze was, is ze nu uitgegroeid tot een zelfverzekerde vrouw die met een paar opgestoken middelvingers het refrein van Balance ton quoi zong. Maar met een publiek dat soms iets te gretig alle teksten van de nummers meebrulde, was het soms moeilijk om het juiste ritme aan te houden. Het bleek ook niet altijd even evident om de toonvastheid van haar engelenstem te behouden op momenten dat er uitgehaald moest worden.

Samen met twee goede muzikanten creëerde Angèle al bij al een goede sound. Bij heel wat nummers richtte ze zich tot haar keyboard, wat haar muzikaal talent nog meer in de verf zette. Zo ook bij Victime des réseaux, waarin ze (ironisch genoeg) de gevaren van Instagram en Facebook aanklaagt, terwijl ze haar succes zelf grotendeels te danken heeft aan sociale media. Haar nummers gaan over alledaagse dingen, maar misschien was het net zo’n goede show door de luchtigheid van die thema’s. Dat werd ook weerspiegeld in de rest van de show: de hele avond huppelde de diva rond gelijk een jong veulen, afgewisseld met coole passen die ze hoogstwaarschijnlijk van haar vriend én professioneel danser Leo Walk geleerd heeft. Het valt op dat er een natuurlijke charme rondom haar hangt, eentje waar ze geen moeite voor moet doen.

“Est-ce que vous êtes chaud la?” riep ze toen ze begon aan haar doorbraaksingle La loi de murphy. De one, two en three times werden luidkeels meegebruld door jong en oud. Alvorens over te gaan naar het iets rustigere Bruxelles - een cover van Dick Annegarn die hier absoluut niet kon en mocht ontbreken – bedankte ze het publiek voor hun talrijke aanwezigheid. Ook haar broer en tevens rapper Roméo Elvis werd niet gespaard, waardoor iedereen in spanning afwachtte toen ze aan J’ai vu begon, een duet uit Roméo’s album Morale 2. Van haar broederlief was er geen spoor tot hij bij het populaire nummer Tout oublier opeens het podium opkwam en daarmee de hele zaal liet glunderen (en krijsen). Als 'Linkebekenaren' hebben broer en zus Van Laeken een grote connectie met de stad Brussel en dat was ook voelbaar. Dat hij dit moment niet zou missen was dus ergens wel te verwachten, maar daarom niet minder speciaal. Voor velen blijft dit waarschijnlijk en volledig terecht hét hoogtepunt van de avond.

Angèle zette op een indrukwekkende manier een punt achter het concert door tijdens haar hitsingle Je veux tes yeux een bijpassende grote oogbal de mensenzee in te gooien. Amper twee jaar geleden deed ze haar eerste concert in een cafétje aan het Flageyplein. Een jaar geleden maakte ze vooruitgang met haar eerste volwaardige popconcert in de Botanique en nu staat ze hier. Het wordt duidelijk dat er op een jaar tijd immens veel veranderd is voor de popster. En dat ze dat nog niet helemaal beseft, biechtte ze aan het einde van de show op. Strakker dan ooit wist onze Brusselse trots het publiek te bekoren met een goed uitgewerkte set, gevuld met heel wat humor en catchy nummers. Vorig jaar werd ze nog de grote belofte van België genoemd, maar daar is ze nu al helemaal uitgegroeid. Met een uitverkocht Vorst Nationaal in mei volgend jaar en een hele Brol-tour voor zich, bewijst ze dat ze te groot wordt voor kleine podia en dat ze voortaan niet meer als het kleine zusje van Roméo door het leven zal gaan. Nog meer zelfs: het zou goed kunnen dat er een nieuwe queen of pop is geboren.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Angèle
Datum: 
26 november 2018
Locatie: 
Ancienne Belgique
Meer over