Ann uit De Pinte speelde vanavond voor de vijfde en laatste keer mee in rasters. Bij winst in deze aflevering mocht ze een prijs kiezen uit het allerhoogste prijzenraster en zou ze eigenares worden van een nieuwe auto of keuken. Dat een kandidaat voor de vijfde keer meespeelde, was een primeur voor rasters.

Ann (38) nam het vanavond op tegen de 55-jarige Lucia uit Herent. Na de eerste ronde stond er een gelijke stand op het scorebord. In de tweede ronde deed Lucia het beter dan Ann, maar die laatste speelde een ijzersterke kipkapronde. In de vierde ronde nam Ann definitief afstand van haar vijfde tegenspeelster, waardoor ze opnieuw de finale bereikte.

Hoewel Ann intussen een ervaren speelster van de rastersfinale is, kreeg ze het in haar laatste eindspel behoorlijk lastig. Waren het de zenuwen of lagen de vragen haar niet zo? Moeilijk te zeggen, maar Ann slaagde er niet in om alle vragen binnen de 66 seconden te beantwoorden. Dame Fortuna stond gelukkig aan Anns zijde vanavond. Ze mocht immers gokken wat het antwoord op de laatste vraag zou zijn, met als enige aanwijzing een afbeelding van de Smurfen. Ann gokte op ‘Peyo’ als beslissende antwoord, en toen presentator Steven Van Herreweghe de slotvraag stelde (‘Welke Brusselaar is de geestelijke vader van de Smurfen?’) besefte Ann dat ze gewonnen had.

In het prijzenraster koos Ann voor de wagen, haar man en haar dochtertje overhandigden haar de sleutels.

Rasters, van maandag tot vrijdag om 19u40 op VIER!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: