Anthony “Toine” Chiaverini trotseerde bijtende honden, werd door een cowboy op zijn achterwerk beschoten, stripte op de Grote Markt van Hasselt, kreeg 1000 volt door zijn lichaam gejaagd en overwon zijn plankenkoorts. Na dat alles mag de 29-jarige Genkenaar zich sinds deze avond, 28 juni, welverdiend ‘De Grootste Lefgozer’ noemen.

Tijdens de finale-aflevering van ‘De Grootste Lefgozer’ bij VTM 2 streden finalisten Mohamed, Seda en Anthony om de titel van ‘De Grootste Lefgozer’. De eerste proef, waarin de lefgozers in een elektrische stoel ‘mochten’ plaatsnemen, doorstonden ze alledrie met glans - én een pijnlijke grimas. Tijdens de tweede proef, waarin de kandidaten een stand-up comedy show voor een live publiek gaven, kreeg Mohamed het publiek maar niet aan het lachen. Anthony deed het aanvankelijk in zijn broek en durfde het podium niet op, maar overwon op het laatste nippertje zijn plankenkoorts en pakte het publiek volledig in. Dat leverde hem een finaleplaats op, naast Seda.

In de finaleproef werden Seda en Anthony levend begraven in een kist. Daar kregen ze gezelschap van regenwormen, muizen en stinkende rotte vis. Anthony hield dit het langst vol en mag zich nu officieel ‘De Grootste Lefgozer’ noemen. Hij sleept ook een geldprijs van 10.000 euro in de wacht. Een verrassing, want van die prijs waren de kandidaten op voorhand niet op de hoogte.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: