De laatste dagen waaide zowaar de lente door de lucht! Wij doen de temperatuur nog enkele graden stijgen, met de langverwachte eerste reeks namen. Oude en nieuwe liefdes, van soca tot timba en van compas tot dancehall: ook dit jaar hebben we weer een gevarieerde line-up om u tegen te zeggen!

KES THE BAND soca - Trinidad & Tobago
De band rond de gebroeders Dieffenthaller is een fenomeen. Een echte fan-favourite en stiekem ook de onze ;-). Geen enkele moderne soca-groep weet het relaxte en liefdevolle eilandgevoel zo over te brengen als Kes The Band. Dansbare steeldrums en gitaarklanken zijn de leidraad in hun island-pop, zoals ze hun muziek zelf omschrijven.

Savannah grass’ is hun recentste hit en staat al weken op nummer 1 in elke soca-hitlijst die je maar kan vinden. Soca supersterren! Alsjeblieft.

KONSHENS dancehall - Jamaica

Wie denkt aan Jamaica denkt aan reggae en dancehall. En dan kom je automatisch bij Konshens uit. ‘Bruk off yuh back’ en ‘Gal A Bubble’ zijn killers op elke Caraïbisch getinte dansvloer. Zijn laatste cd ‘It Feel Good’ is een mengelmoes van reggae en dancehall. Onze favoriete track? Deze ‘We no worry bout them’ met Romain Virgo.

CHARANGA HABANERA salsa/timba - Cuba

David Calzado is zanger, orkestleider en producer van Charanga Habanera dat sinds hun succesjaren in de jaren '90 een instituut van de Cubaanse timba en salsa is. Charanga Habanera is een spectaculaire en uiterst energieke 16-koppige liveband: Cuba op zijn mooist!

VAYB compas - Haïti
Carimi ging na 20 jaar uit elkaar, het was tijd voor iets nieuws. Vayb was geboren en Mickael Guirand's stem draagt de band zoals hij altijd al deed. Compas zoals het hoort: soms rustig sensueel, soms snel en feestelijk, maar altijd dansbaar. Dat wordt genieten.

ELITO REVÉ Y SU CHARANGON timba - Cuba

Elio Junior of Elito Revé (°1956) is orkestleider van één van de grootste monumenten uit de geschiedenis van de populaire Cubaanse salsa-muziek. Hij zet de muzikale traditie van zijn vader Elio Senior (°1930) voort, die in de jaren ’50 begon met zijn changui-muziek, afkomstig uit Guantanamo in het oosten van het eiland.

KENNY B reggae - Suriname

Kenneth Bron begon in Suriname op jonge leeftijd te zingen met zijn oudere broer. Na zijn legerdienst en een verhuis naar Nederland kreeg de muzikant in hem een podium om zijn positieve boodschappen over te brengen. Zijn grote hit ‘Parijs’ kreeg miljoenen views en bracht hem naar een hoger niveau. Zijn nieuwe cd ‘Hoe dan ook’ is reggae met teksten in het Nederlands, Aucaans, Engels en Sranantongo.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Antilliaanse Feesten
Datum: 
9 - 10 augustus 2019
Locatie: 
Hoogstraten

Reservatie:

Meer over