Ruim 14 jaar geleden sloot de legendarische Antwerpse nachtclub Zillion noodgedwongen de deuren en liet daarbij het Belgische nachtleven verweesd achter. In de vier jaar dat de discotheek open is geweest, heeft ze het Belgische nacht – en muziekleven voorgoed veranderd. Een bezoek aan Zillion was een totaalervaring met een overweldigend spektakel dat niemand onverschillig liet. En nu komt Zillion heel even terug. Op vrijdag 13 maart organiseert de originele cast een uniek reüniefeest onder de noemer ‘Zillion, relive the vibe with the original cast’. Het Antwerps Sportpaleis zal voor één nacht worden omgetoverd tot een gigantische Zillion. De gasten mogen zich verwachten aan een totaalspektakel met tal van special effects en live optredens van dance groepen en DJ’s van toen. Alles overgoten met een modern sausje. Alle ingrediënten zullen aanwezig zijn om je nog één keer die unieke Zillion ervaring te doen beleven.

Legendarische nachtclub die alles heeft veranderd.

Toen Zillion in 2001 de deuren sloot, liet de discotheek het Belgische nachtleven verweesd achter. Meteen van bij de opening in 1997, was het duidelijk dat Zillion het Belgische nachtleven voorgoed zou veranderen. Een indrukwekkende klank – en lichtinstallatie, bewegende dansvloeren, een gigantische aquarium, een hoog technologisch podium, tal van special effects en live optredens zorgden elke avond opnieuw voor een ongezien totaalspektakel. Zillion heeft de lat voor alle andere discotheken en events bijzonder hoog gelegd. Naast DJ’s als Mike Thompson, Sven Lanvin, Alain Faber en Dave Lambert, die hun carrière grotendeels te danken hebben aan Zillion, vonden er ook regelmatig live optredens plaats van bekende dance acts. Groepen als Virtual Zone, Push, Dave Kane en Rank 1 zijn dan ook onlosmakend verbonden met Zillion.

Onverwacht succes Facebook pagina aan bron van editie in Sportpaleis

Eind november startte enkele leden van het originele creatieve team met de Facebook pagina ZILLION.XXX. (https://www.facebook.com/zillionx). Bedoeling was om enkele legendarische DJ sets van toen opnieuw beschikbaar te stellen voor de fans. Zo konden deze, aan de hand van de muziek, het unieke Zillion gevoel opnieuw beleven. Groot was de verrassing toen bleek dat de pagina na 48uur al 3.400 fans had. Vandaag, amper 2 maanden later, staat de teller op ruim 14.000 fans. Het ultieme bewijs dat Zillion nog lang niet is vergeten. Het onverwachte succes van de Facebook pagina bracht hen op het idee om voor één keer opnieuw de unieke sfeer van Zillion opnieuw tot leven te wekken.

Antwerps Sportpaleis wordt voor één nacht een gigantische Zillion club.

De unieke sfeer van Zillion zal ook op 13 maart in het Antwerps Sportpaleis voelbaar zijn. De organisatie laat niets aan het toeval over om er een even spectaculaire als originele show van te maken. De volledige show wordt dan ook strak geregistreerd door het zelfde creatieve team als in de originele Zillion. De gasten mogen zich verwachten aan tal van special effects, show en verrassende acts, alles overgoten met een modern sausje. Later in de maand zullen ook de DJ’s en acts bekend worden gemaakt.

Unieke dubbel CD

Wie na het Zillion Relive TheVibe reüniefeest maar niet genoeg kan krijgen van de sfeer en de muziek van toen, kan zich steeds de Zillion compilatie CD aanschaffen die voor de gelegenheid wordt gelanceerd.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Zillion, Relive the vibe with the original cast
Datum: 
Vrijdag 13 maart 2015
Locatie: 
Sportpaleis, Antwerpen

Reservatie:

Meer over