Vandaag laat Anwar - Brusselse singer-songwriter met Marrokaanse roots - de video voor zijn nieuwe single 'Follow Me' op de wereld los. Het is de eerste single die Anwar naar voren schoof in aanloop van z'n tweede album dat er in het najaar van 2022 aankomt.

Anwar bestrooit ouderwetse lovesongs met de best mogelijk meststof: oprechtheid. De Brussels-Marrokaanse troubadour neemt je met z'n androgyne stem mee op een dromerige en energieke trip. Het resultaat? Een 'feel good'-nummer voor fans van Patrice, Ben Harper, Xavier Rudd, Zaz en Jack Johnson.

'Follow Me' werd opgenomen in Subversive Soul Studio (Pantin) met Pascal Danaé (Delgrès) en Nicolas Quéré als producers. De mixing werd verzorgd door Jasper Maekelberg (producer Gabriel Ríos, Balthazar, Faces On TV & meer). De single komt uit op Think Zik!, het label van onder meer Ayo, Imany en Faade Freddy.

BIO

Anwar, Brusselse singer-songwriter met Marrokaanse roots, baant zich als waarachtig globetrotter een weg doorheen wereldse genres à la pop, folk, soul, reggae en consoorten. Zijn nomadische en reislustige geest is continu op zoek naar ontmoetingen en ontdekking. Alles wat z’n pad kruist, hoor je in z’n nummers.

Het is de populaire Franse popzangeres Zaz die Anwar in 2016 ontdekt en meeneemt als haar vast voorprogramma. Ook Jain en Yuri Buenaventura uiten zich als fans. In datzelfde jaar releaset Anwar debuutalbum ‘Beautiful Sunrise’, dat uit komt op het prestigieuze Amerikaanse label Columbia Records (Sony Music France). Anwar’s invloeden zijn onmiskenbaar hoorbaar. Een snuifje Motown. Een tikkeltje soul & funk van James Brown. Een beetje afrobeat van Fela Kuti. En aan de andere kant van het spectrum Jack Johnson, Charlie Winston, Bob Marley en Moby. Anwar’s invloeden reiken wijd en al deze artiesten resoneren smakelijk in Anwar’s muziek.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over