‘Avó’ is een nieuw voorbeeld van Ão's unieke mix van saudade, electronica, pop en indie. We laten voortaan namen van vergelijkbare artiesten achterwege in onze promotekstjes want Ão's eigen gezicht en indrukwekkende sound zijn in korte tijd incontournable geworden: wat ze voor mekaar krijgen met hun synths en die merkwaardige vocal processor (let op wat gebeurt met Brenda’s stem halverwege de song) is fascinerend en uniék.

'Avó’ is gebaseerd op een verhaal dat Brenda’s moeder meebracht uit haar geboorteland Mozambique. Zij woonde als kind in een dorp aan de Zambezi-rivier en aan de rand van dat dorp woonde een oude, wijze dame. In de Zambezi zitten veel krokodillen, maar die dame wist wanneer het veilig was voor de kinderen in de rivier te zwemmen en spelen. Ze noemden haar ‘a avó dos crocodilos’, ‘de grootmoeder van de krokodillen’. En daar gaat het liedje dus over.

Wie Ão live aan het werk ziet, valt als een blok voor het viertal: de shows zijn bedwelmend, betoverend, ronduit indrukwekkend. Die reputatie bereikte ook Belgiës bekendste indie act, dEUS, die hen uitnodigde om op 2 april in het majestueuze Coliseu dos Recreios in Lissabon (een mix van Vorst Nationaal en Koninklijk Circus) hun voorprogramma te verzorgen. Hoe rond kan een cirkel worden!

Ão zal deze zomer ook te zien zijn op een aantal heel mooie festivals, de aankondigingen daarvoor volgen (heel) binnenkort. Het debuutalbum (met Jolan Decaestecker en Jasper Maekelberg in de studio) staat gepland voor het najaar, waarna een releasetour langs 's lands mooiste zalen volgt: ook daarover lees je binnenkort alles.

Luister | Spotify | Apple Music | Deezer | YouTube

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over