Vorige week kwamen 911.819 Aspe-kijkers te weten door wie en waarom Patricia De Maegd (Tine Van den Brande) om het leven werd gebracht. Een slag in het gezicht van haar man Rob (Ludo Hoogmartens), die ook even zelf achter de tralies dreigde te belanden. De spannende zesde aflevering van Aspe wist een marktaandeel van 30,5% (VVA 18-54, alle cijfers live +5) te verzilveren.

Nu de waarheid aan het licht is gekomen en de vele vragen rond de dood van zijn vrouw zijn uitgeklaard, kan inspecteur De Maegd verder met zijn leven. Hij stort zich samen met Van In (Herbert Flack) op een nieuwe moordzaak. Henri Buwez – partner van Charlotte, een gastrol voor Viv Van Dingenen – werd in zijn eigen huis geveld door verschillende messteken. Het politieteam staat voor een raadsel, want op het moment van de feiten was alleen Buwez' zesjarig zoontje thuis. Verder zijn er geen sporen van inbraak en ontbreekt elk motief. Wanneer de Bulgaarse au pair Yana (Kalina Malehounova) plots verdwenen blijkt te zijn, raakt het onderzoek echter in een stroomversnelling.

Tussen Smeekens (Adriaan Van den Hoof) en zijn psychologe Linde Swaegers (Marieke Dilles) klikt het steeds beter. Nu hij officieel geen patiënt meer van haar is, raapt hij zijn moed bij elkaar om Linde mee op date te vragen. De ideale gelegenheid om ook Jelle Cockx (Hilde De Baerdemaeker) – die nogal sceptisch tegenover de wilde verhalen van haar collega staat – een lesje te leren. Ook Van In is op liefdespad en vertoont alsmaar meer interesse in Eva Schoofs (Ann Ceurvels). Zijn plannen worden echter doorkruist, wanneer onderzoeksrechter Kosinsky (Greet Rouffaer) bij hem komt uithuilen…

Aspe vanavond om 20.30 uur op vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: