Atlantic Records zet de succesvolle samenwerking met Warner Bros. Pictures voort en kondigt met trots 'BARBIE THE ALBUM' aan. Dit album is de soundtrack van de langverwachte film Barbie, met Margot Robbie (Barbie) en Ryan Gosling (Ken) in de hoofdrollen. De campagne is gister van start gegaan met de release van de dansbare eerste single 'Dance The Night', geschreven door superster Dua Lipa, Andrew Wyatt, Caroline Ailin en niemand minder dan Mark Ronson. Dua zal ook te zien zijn in de film, de bijbehorende video voor 'Dance The Night' geeft alvast een voorproefje van hoe dat eruit gaat zien. In de video maakt ook de met Oscar (3x) bekroonde schrijver/regisseur/producent Greta Gerwin van de Barbie film een 'special appearance'.

'BARBIE THE ALBUM' bevat een spannende line-up aan artiesten en zal nieuwe nummers bevatten van onder andere: Nicki Minaj, Ice Spice, Lizzo, Karol G, Charli Xcx, Pinkpantheress, Tame Impala, Haim, The Kid Laroi en meer. Het album is geproduceerd en mede-geschreven door de prijswinnende (Oscar, Golden Globe en 7x Grammy) producer en artiest Mark Ronson. Barbie-ster Ryan Gosling voegt zich ook bij het rijtje soundtrackartiesten met zijn iconische originele nummer ‘I’m Just Ken’ uitgevoerd als zijn personage: Ken.

Het album werd geproduceerd en overzien door Atlantic Records' Kevin Weaver en Brandon Davis. Andere belangrijke spelers bij het project zijn de coproducenten van de soundtrack Brandon Creed, Joseph Khoury en de Barbie Music Supervisor / Album Executive Producer: George Drakoulias.

'BARBIE THE ALBUM' verschijnt op vrijdag 21 juli, 'BARBIE THE MOVIE' is vanaf dan ook te zien in de bioscoop.

Dua Lipa - Dance The Night (From Barbie The Album)

BARBIE THE ALBUM TRACKLIST
1. Lizzo – Pink
2. Dua Lipa – Dance The Night
3. Nicki Minaj & Ice Spice – Barbie World (with Aqua)
4. Charli XCX – Speed Drive
5. KAROL G – WATATI (feat. Aldo Ranks)
6. TBA
7. Tame Impala – Journey To The Real World
8. Ryan Gosling – I’m Just Ken
9. Dominic Fike – Hey Blondie
10. HAIM – Home
11. TBA
12. The Kid LAROI – Forever & Again
13. Khalid – Silver Platter
14. PinkPantheress – Angel
15. GAYLE – butterflies
16. Ava Max – Choose Your Fighter
17. FIFTY FIFTY – Barbie Dreams (feat. Kali)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over