“Life’s not a straight line, and that’s fine”, zingt de jonge Parijse Aure op haar debuutsingle ‘The Line’, en is de muzikale catch phrase die de track – naast de rake lyrics – ook als sóng, als compositie, naar de hemel tilt. Met haar diepe en gracieuze stem doet ze denken aan de legendarische Nico, of Melanie De Biasio, terwijl de uitgeklede productie – de songs werden in één take opgenomen in een middeleeuwse kapel in de Franse regio Les Cévennes – haar directheid benadrukken, als een hedendaagse Nick Drake, of recenter Aldous Harding en Mariee Sioux.

Aure Delaroière is van opleiding architecte, maar muziek is voor haar altijd een belangrijke vorm van expressie geweest. Ze woonde enkele jaren in Mexico, waar ze zich verder ontwikkelde als muzikante. Voor haar debuut EP, die later dit jaar uitkomt, kon ze rekenen op de hulp van Ambroise Willaume (in Frankrijk ook gekend als ‘Sage’, en ook lid van de populaire band Revolver), en de Engelse singer-songwriter Piers Faccini.

Aure is de eerste buitenlandse artiest op ons label. Wij vielen een paar maanden geleden als een blok voor haar prachtige stem en rake melodieën. De songs zijn ‘klein’ in opname en productie, maar zijn gróót als songs. Aure is niet het zoveelste ‘meisje met gitaar zingt broze liedjes’, nee, Aure rààkt, ontroert en blijft hangen.

Binnenkort kondigen we Aures eerste concertdata aan (Frankrijk, Benelux).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over