Vijf jaar na haar laatste studioplaat 'Rouge Ardent’ (5de best verkochte album in België in 2013) en twee jaar na haar akoestisch album 'Acoustic’, is Axelle Red terug met een nieuw album 'Exil'. Het album verschijnt vandaag en op 2 juni stelt ze dit voor in AB.

Met haar laatste 'Acoustic Tour’ gaf Axelle Red meer dan 200 concerten in België, Frankrijk, Zwitserland, Canada en doorheen Zuidoost-Azië.

Om het vervolg te schrijven op 'Rouge Ardent’ trok Axelle naar Memphis, Nashville en Los Angeles. Het is Los Angeles dat een nieuwe adem bracht. In Laurel Canyon werkte ze samen met Dave Stewart, maar ook met producers die sinds een decennium de charts domineren.

Op Exil staan grote namen zij aan zij met die van Axelle. Met twee ervan heeft ze een gemeenschappelijk verleden: Albert Hammond en Shelly Peiken schreven exact 25 jaar geleden mee aan een van de grootste successen op haar debuutplaat, de klassieker Sensualité. Hammond, auteur van een dertigtal wereldhits waarvoor oa. The Hollies, Whitney Houston en Tina Turner hem eeuwig dankbaar zijn, had ze al eerder teruggezien - ze delen samen de credits voor enkele nummers op Rouge ardent.

Peiken schonk vijf jaar na Sensualité een wereldhit aan Meredith Brooks, het voor een Grammy genomineerde Bitch. Haar naam staat ook in het adresboekje van grootheden als Gloria Gaynor, Christina Aguilera en Selena Gomez.

Op het album 'Exil', weg van de studiomuzikanten, met iets meer pop en rock dan soul in de sound, exploreert ze volop haar stem. 'Met kracht een paar tonen hoger zingen, en toch die 'grain’ houden: dat was de nieuwe uitdaging. Mijn stem is het belangrijkste instrument op de plaat.’

Op 2 juni staat Axelle Red in de Ancienne Belgique. Tickets zijn te koop via abconcerts.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Axelle Red
Datum: 
2 juni 2018
Locatie: 
Ancienne Belgique

Reservatie:

Meer over