Axelle’s tomeloze liefde voor muziek, passie voor het leven en altruïstische inzet voor een betere wereld zijn de blauwdruk voor alles wat ze onderneemt. Het voorbije jaar concentreerde ze zich op de opnames van het nieuwe album ‘Acoustic’ dat nog dit jaar in september zal uitkomen. De opnames gebeurden afwisselend in België en de USA en zoals de titel aangeeft, worden bestaande nummers herleid tot hun essentie. Naakt maar toch stijlvol aangekleed via een nieuwe en vaak onverwachte snit. Hierdoor krijgen de arrangementen en teksten een meer prominente rol en zal de luisteraar een ander en verfrissend gevoel krijgen bij het beluisteren van de songs. ‘Acoustic’ zal dan ook een andere dimensie weergeven van Axelle als song- en tekstschrijfster.

Naar aanleiding van ‘Acoustic’ speelt Axelle Red dit najaar in intieme(re) zalen. Vanaf oktober zijn er alvast opnieuw een twintigtal concerten in België. Wie een van de concerten van het eerste succesvolle luik van die tournee heeft meegepikt, weet dat de sfeer meer dan goed zit. Daarna trekt Axelle naar Zwitserland, Frankrijk en Canada om eind februari 2016 af te tikken op meer dan honderd concerten.

En er is nog meer goed nieuws want het wordt geen akoestische theatertour pur sang. Gekende hits en minder voor de hand liggende nummers zullen de revue passeren en nog meer verrassen door de aangepaste arrangementen. Samen met haar vaste arrangeur en soul mate Lester Snell uit Memphis is Axelle op zoek gegaan naar onverwachte invalshoeken die puur ten dienste staan van de song. Ze is dan ook van plan om telkens een feestje te bouwen met pop, folkrock, Memphis Soul en Motown als hogepriesters van dienst. In die intieme zalen kan onze ‘amour profond voor all things red’ alleen maar feller worden.

Axelle wordt voor deze tournee begeleid door de volgende klasbakken: Dominique Vantomme (piano), Wigbert Van Lierde (gitaar, backings), Stefy Ryka (percussie, backings), Yves Fernandez (bugel, trompet, percussie, backings)

  • “De intimiteit van ‘Je t’attends’ en ‘C’est parce que c’est toi’ was beklijvend.” (De Standaard, ****)
  • “We ervaren letterlijk een rode gloed van haar warm concert.” (Musiczine)

Opgepast: Het concert op 18 juli in Capitole wordt uitgesteld naar zaterdag 24 oktober.

Tickets voor het verplaatste concert van 18 juli 2015 blijven geldig voor de nieuwe datum. Wie er niet kan bij zijn op 24 oktober 2015, krijgt zijn kaarten terugbetaald via het voorverkooppunt waar ze werden aangekocht en dit tot en met vrijdag 31 juli 2015.

Alle speeldata op www.axellered.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over