De achtste editie van Baroeg Open Air vond vorige week zaterdag plaats in het Rotterdamse Zuiderpark. Met 7000 bezoekers en 200 vrijwilligers was deze editie een groot succes. De organisatie kijkt met trots terug op het mooie festival.

Acts
Traditiegetrouw richt Baroeg Open Air zich op harde underground muziek zoals metal, punk en industrial. Onder meer Venom Inc, Black Sun Empire en Vader traden op. In samenwerking met de Popunie was er ook plaats voor Rotterdams talent, zoals Voodoom en Kid Harlequin.

Kunst & weer
Dit jaar werd er weer samengewerkt met het Rotterdamse streetart collectief Lastplak. Deze graffiti kunstenaars hebben tussen het publiek een 60 meter lang kunstwerk gemaakt, waarbij zij geïnspireerd werden door het festival. Hoewel de dag wisselvallig begon, bleef het gedurende het festival droog.

Baroeg Open Air
Baroeg Open Air ontstond in 2006, toen poppodium Baroeg haar 25 jarig bestaan met de eerste editie van dit festival vierde. Inmiddels kijkt Baroeg Open Air alweer uit naar een editie in 2016. De organisatie wil alle bezoekers, Rotterdam Festivals, de Gemeente Rotterdam, de Popunie en alle vrijwilligers bedanken voor de prettige samenwerking en het fantastische festival.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over