De eerste drie namen die Baroeg Open Air bekend maakt voor de Electronic Stage zijn This Morn’ Omina, The Hard Way en Ambassador 21. Het gratis festival vindt zaterdag 20 september plaats op de festivalweide in het Zuiderpark naast Ahoy.

Baroeg Open Air is een jaarlijks festival dat wordt georganiseerd door poppodium Baroeg. Het festival kenmerkt zich door de brede, underground programmering en heeft twee podia. Op het hoofdpodium ligt de nadruk vooral op grotere namen uit de rock, punk en metal. Op het tweede podium is overdag ruimte voor startende bands en ’s avonds voor elektronische acts.

In samenwerking met Popunie Live heeft Baroeg Open Air The Hard Way geboekt. Deze band is een samenwerking tussen drie legendes uit de breakcore en harde drum ’n bass: Limewax, Bong-Ra en Thrasher. Uit Wit-Rusland komt Ambassador 21, wiens muziek wat weg heeft van Atari Teenage Riot. Eind Maart brengt dit duo een nieuwe cd uit, waar zowel in de industrial als in de breakcore scene reikhalzend naar wordt uitgekeken. De derde aankondiging is het Belgische This morn’ Omina. Deze tribal industrial band staat bekend om zijn opzwepende shows met live drums en de charismatische frontman Mika Goedrijk.

Eerder werd de Engelse death metal band Bolt Thrower al bevestigd als headliner voor het hoofdpodium. De komende weken zal de organisatie van het festival nog meer namen bekendmaken.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Baroeg Open Air
Datum: 
Zaterdag 20 september
Locatie: 
Zuiderpark naast Ahoy, Amsterdam
Meer over