Het gratis festival Baroeg Open Air vindt dit jaar op 20 september plaats in het Rotterdamse Zuiderpark. Net als poppodium Baroeg richt het festival zich op underground en alternatieve muziek.

Baroeg Open Air, bij velen bekend als een ‘metal festival’, heeft ook dit jaar inderdaad een grote metal headliner weten te strikken, namelijk de Britse death metal band Bolt Thrower. Maar Baroeg Open Air is breder dan dat. Opvallend is toevoeging van De Raggende Manne. Deze legendarische punkband rondom schreeuwlelijk Bob Fosko, werd in de jaren ’80 bekend met de hit ‘poep in je hoofd’. Ook Rotterdams talent is aanwezig. Elle Bandita bracht dit jaar een bijzonder mooi album uit. Bij het grote publiek is deze Rotterdamse rockchick misschien meer bekend door haar optredens in De Wereld Draait Door.

Er is dit jaar ook aandacht voor underground dance muziek. Op de Electronic Stage spelen onder andere The Dj Producer, The Hard Way en This Morn´Omina. Verder is er een festivalmarkt aanwezig en wordt er kunst gemaakt door het Rotterdamse street-art collectief Lastplak.

Baroeg Open Air ontstond in 2006, toen poppodium Baroeg groots uit wilde pakken om het 25 jarig bestaan te vieren. Baroeg Open Air, inmiddels toe aan een zevende editie, wordt elk jaar door een groeiend aantal mensen bezocht. In 2014 werd het record van 6000 bezoekers gebroken. Baroeg Open Air heeft tot nu toe altijd goed weer. Mocht het deze editie tóch regenen; alle optredens zijn in een tent dus het publiek hoeft geen regenjas mee te nemen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Baroeg Open Air
Datum: 
20 september 2014
Locatie: 
Rotterdamse Zuiderpark
Meer over