De New Yorkse band Been Stellar heeft vandaag hun debuutalbum Scream From New York, NY uitgebracht. Met hun debuutalbum laten ze horen dat ze klaar zijn voor het grote publiek.

Je kunt het album hier op Spotify luisteren.

Ze genoten al van de nodige aandacht als voorprogramma’s van Shame, Fontaines DC en Interpol. En nu afgelopen maart ook als voorprogramma van the 1975. Daarnaast gaan ze in het najaar op tour, waarmee ze op 3 november in Amsterdam en op 16 november in Brussel spelen.

Been Stellar is een band die ontstaan is door vier universiteitsvrienden in New York. Ze kwamen hier in een scene die zo dichtgetimmerd leek dat ze zelf maar shows gingen creëren op plekken waar die nog niet waren. Met deze mentaliteit schrijven ze ook hun muziek, waardoor het een gevoel van urgentie uitstraalt.

Been Stellar laat op hun debuutalbum een volwassen sound horen met invloeden uit shoegaze, maar dan met een rauwe en ontevreden New York sound, zoals bands als Interpol en Sonic Youth al eerder hebben laten horen. De muziek klinkt dan ook rauw en hard, maar wel gevoelig.

Het schetst beeld wat ze zelf omschrijven als: 'Het New York dat meedogenloos en hard is, waar tederheid wordt opgebrand door de machinerie van de stad en menselijke verbinding een luxeproduct is.’

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over