Beide concerten van Rammstein in het Groningse Stadspark zijn uitverkocht. De tickets voor het eerste concert op donderdag 6 juli 2023 verkochten razendsnel uit, en ook alle tickets voor het gisteren aangekondigde tweede concert op vrijdag 7 juli 2023 zijn binnen één dag verkocht. In nog geen 24 uur tijd verkochten Till Lindemann en zijn mannen meer dan 100.000 tickets op Groningse bodem. Ook bij onze Zuiderburen was de vraag naar tickets onverminderd hoog: de twee shows in het Koning Boudewijnstadion in Brussel waren binnen no-time uitverkocht. Eén ding is dus duidelijk: Nederland en België kunnen geen genoeg krijgen van de Duitse metalband.

Rammstein heeft zijn positie als een van de grootste bands ter wereld afgelopen jaar opnieuw bewezen. Een uitverkochte stadiontour, in vele Europese landen een nummer 1 positie voor het achtste album 'Zeit’ en lovende recensies over de unieke stadionshow met meer vuur dan ooit tevoren. Noem hits als 'Du Hast’, 'Ich Will’ of 'Sonne’ en zelfs iemand die weinig met metal heeft, weet meteen over wie het gaat. Al sinds midden jaren 90 heeft het Duitse Rammstein zich gevestigd in de hoogste metalregionen en heeft sindsdien niet meer aan kwaliteit of naamsbekendheid ingeboet. Als voorlopers van de Neue Deutsche Härte werd de band bekend door de smakelijke mix van harde gitaren met strak drumwerk en techno-melodieën uit de synthesizers waardoor je net zo hard op de muziek kunt headbangen als dansen.

Met het Groningse Stadspark is wederom een unieke locatie gevonden voor een concert van Rammstein. Naast de gebruikelijke staanplaatsen worden er ook duizenden zitplaatsen opgebouwd in tribunevorm, waardoor een echt stadiongevoel gecreëerd zal worden in het Stadspark. In deze unieke setting zal blijken dat niet alleen hun muziek zelf Rammstein zo geliefd maakt onder zijn fans. De live-ervaringen zijn een spektakel dat je niet wil missen. Naast het uitgekiende geluid is er op het podium genoeg te beleven; van kettingzagen tot vlammenwerpers en van voorbijvliegende muzikanten tot aan wild spuitende voorbinddildo’s. Rammstein is een band die nooit vies is geweest van wat controverse en schunnigheid.

Voor de fans die geen tickets hebben kunnen bemachtigen is er een wachtlijst geopend. Iedereen die zich hiervoor aanmeldt wordt als eerste op de hoogte gebracht van eventuele vrijgekomen tickets, nieuwe concerten, winacties en/of exclusieve pre-sales.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over