Wie verwacht dat je bij Kinepolis enkel films kan bekijken, kreeg al meermaals het tegendeel bewezen. Met ‘Cultuur in de Cinema’ brengt Kinepolis ook een heel ander soort voorstellingen. Behalve theater, balletvoorstellingen, klassieke muziek en dans biedt ‘Cultuur in de Cinema’ ook een uitgebreid programma aan wereldklassiekers uit de opera. Het operaprogramma geldt als één van de sterke pijlers van 'Cultuur in de Cinema' waarvan het succes jaar na jaar groeit.

Nog tot en met april brengt Kinepolis maar liefst drie operavoorstellingen van wereldklasse, waaronder het befaamde ‘Parsifal’, Wagners meest spirituele stuk in de geschiedenis van de muziek, live vanuit de Metropolitan Opera in New York. Met ‘Parsifal’ maakt Jonas Kaufmann zijn debuut. In deze productie verschijnen onder andere Katarina Dalayman met haar vertolking van Kundry, de mysterieuze vrouw die Parsifal verleidt, en René Pape in één van zijn grootste rollen, de wijze oude ridder Gurnemanz.

De voorstellingen die de wereldberoemde Metropolitan Opera in New York nog in maart en april gepland heeft en opgenomen werden in het programma van Kinepolis, zullen live en in High Definition te zien zijn in alle Kinepolis bioscopen. Een comfortabele setting, een live- beleving, een lekker glaasje cava, een wereldberoemde operaklassieker en geen 16 uur te hoeven vliegen om dit alles mee te maken. Een unieke zaterdagavond voor elke cultuurliefhebber.

Opera in de cinema 2013:
• 2 maart 2013: Parsifal (Richard Wagner)
• 16 maart 2013: Francesca da Rimini (Riccardo Zandonai), start om 16u30 i.p.v. 17u30 zoals op het ticket vermeld!
• 27 april 2013: Giulio Cesare (George Frideric Handel)

Tickets voor Opera in de Cinema kosten €21,00 (of €19,00 als kortingstarief voor Kinepolis Student Card, groepen vanaf 10 personen en specials). Voor het volledige cultuurprogramma van Kinepolis, surf naar www.kinepolis.be/cultuur.

Heb je de live vertoning van je favoriete opera gemist of wil je ze graag nog eens opnieuw bekijken? Dan kan je telkens maandag (acht dagen na de live voorstelling) om 14u30 terecht in Kinepolis Antwerpen, Brugge, Gent, Kortrijk, Oostende en Imagibraine voor de hernemingen. Tickets voor deze vertoningen zijn verkrijgbaar aan het tarief van €13,00.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: