The Top of Music was aanwezig op 9 februari 2006 in Cafe D’Anvers in Antwerpen voor de persvoorstelling van de Belgian Pop Line.

In Café d’Anvers hield Belgian Pop Line een persvoorstelling voor haar condoomreeks, onder de noemer All Different/All Equal. Deze condoomreeks met artwork van Belgische artiesten al aan zijn derde editie toe. Ali Tcheelab, Paco, Merdan Taplak, Mobassik, Sweet Coffee, Hadise, Brahim en Leki zijn deze keer de gezichten van de “all different all equal” editie. Stuk voor stuk muzikanten met allochtone roots waarbij de BPL weer op een nieuw publiek mikt.

De condooms van de BPL zijn razend populair bij jongeren. Dat bewijzen de 170 condoomautomaten van de BPL die op plaatsen waar veel jongeren over de vloer komen te vinden zijn. In 1 jaar tijd verkocht de BPL via zijn automaten al bijna 50000 condooms. Het alibi- en Panini-verhaal achter de Belgian Pop Line slaat duidelijk aan bij jongeren. Condoomdoosjes met artwork van iconen uit de jongeren cultuur geven die jongeren het perfecte alibi om zonder schaamte condoomdoosjes te verzamelen met artiesten die stuk voor stuk hoge toppen scheren in de muziekcharts. Intussen zijn die jongeren voor slechte 2 euro gewapend met 3 kwaliteitscondooms in een origineel doosje.

Only “One love” is safe love and that’s the plastic love! Ali Tcheelab die het boegbeeld van de “All different all equal” editie van de BPL is, bracht net “One love” uit in een featuring met Leki die ook haar bijdrage leverde voor de derde editie van de BPL. Deze Bijzondere charmante artiest die op heel wat fans kan rekenen in het r&b en soul genre was onmiddellijk enthousiast om zijn gezicht aan deze editie te koppelen.

Ik vroeg aan verschillende van de aanwezige artiesten 3 dezelfde vragen. Hieronder vind je de vragen als ook de antwoorden op de vragen natuurlijk.

Wat spreekt je aan als artiest om mee te werken aan een campagne als de deze, waar bij alles toch ook draait rond condooms en veilig vrijen? Heb je er lang moeten over nadenken voor je hiervoor bevestigd hebt?

* Mobassik: Eerst en vooral het is een goed doel, te veel jongeren denken dat aids alleen in Afrika of in Azie zit, en hier niet echt een groot problemen is, buiten voor randgevallen en marginalen. We moeten dit meer en meer in kaart brengen, dat alleszins. Het is een goed doel en onze muziek willen wij een boodschap brengen, dus dat hangt samen. Ten tweede, we krijgen hier ook media aandacht, BPL heeft mooi werk geleverd. Wij zijn geen bekende Vlamingen, we proberen ons ding te doen en het grote publiek te bereiken, en via dit kanaal is dat wel een mogelijkheid.
* Brahim: Deze campagne gaat er vooral om de medemens te stimuleren tot veiliger betrekking, tot de daad. Dat stimuleert me, het feit dat ik met de medemens bezig ben. Om ook veel ongewenste zwangerschappen tegen te gaan. Ik na aanvraag onmiddellijk ingestemd om mee te doen.
* Paco: Ze hebben mij hiervoor gevraagd en int begin vond ik dat een beetje vreemd, maar als je het concept een beetje bekijkt wilde ik dat toch wel graag doen. En het is voor de jeugd een beetje bij te staan en een beetje raad te geven. Ik heb niet echt getwijfeld maar toch als ze je vragen om op een doosje van condooms te staan moet je toch even nadenken van wat het is, maar als je het verhaal kent dan wil je dat zeker doen.
* Ali Tcheelab: Omdat ik vind dat ziekten zoals HIV en andere geslachtszieken, wel heel ernstig zijn. En als ik een steentje kan bijdragen why not. Dat is iedereen zijn plicht. En als wij muziek maken en in de media komen moeten wij zeker aandacht vestigen op het veilig vrijen. Ik heb niet moeten twijfelen, bij de vraag dacht ik dat daar moet ik iets aan doen, het maakt al voldoende mensenlevens kapot, en hoop dat er zeker nog medicijnen op de markt komen.
* Merdan Taplak: Het is vooral de ludieke manier waarbij je met condooms kan omgaan, en de wijze waarop MJA, zich naar jongeren profileert op een manier die niet te bemoederen is waarbij niet de les wordt gelezen maar waarbij ze op een humoristische manier belangrijk dingen worden bijgebracht. Ik ben voor ik heb ingestemd eerst even gaan kijken wat het initiatief was en nadien had ik er toch geen probleem mee, en heb geen seconde gewacht om mee te doen.

Gebruik je in je relaties ook de condoom?

* Mobassik: Nu niet meer, ik ben getrouwd en gebruik geen condoom.
* Brahim: Ik kom hier vandaag voor de medemens, ik ben niet direct een flierefluiter. Die mensen moeten dat zeker gaan gebruiken.
* Paco: Ja ik wel.
* Ali Tcheelab: Als ik een vaste relatie heb niet, als je soms iemand leert kennen op een speelse manier dan doe gebruik je toch echt wel best een condoom.
* Merdan Taplak: Als je een vaste relatie hebt hoeft dat niet altijd te gebeuren. Maar voor mensen met veel losse contacten is dat wel aangewezen.

We spraken hier om het condoom als ook de verschillende doosjes. Je hebt zelf ook kunnen meewerken aan een van de doosjes. Inhoudelijk zijn ze allemaal hetzelfde. Toch hebben condooms soms een smaakje, welk smaakje past het beste bij jou als artiest?

* Mobassik: Mango/Orange
* Brahim: Geen intresse voor de smaak, als de veiligheid maar belangrijk is.
* Paco: Ja de aardbei, lekker zoet zoals ik.
* Ali Tcheelab: Een smaakje iets roods, de kleur van liefde, ik hou toch wel van felle kleuren. Toch eventueel een chocolate smaak zou best ook wel passen. Het belangrijkste is dat je hem gebruikt.
* Merdan Taplak: Een moeilijke vraag, maar aardbei, omdat dat een zoete vrucht is en pittig, maar ook een frissmaakje. Soms kan ze wisselvallig smaken, passend bij men karakter.

Bedankt voor je medewerking!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: