Charles is een van de muzikale revelaties van het jaar. Na een opmerkelijk debuut met de hit 'Wasted Time', lokt Charles ons in een hinderlaag met het intrigerende 'Far Gone' met verstrengde urban beats, rockgitaren en popmelodieën. Haar diepe stem op het groovy couplet contrasteert met het donkere timbre van een aanstekelijk refrein. Charles bevestigt haar muzikale identiteit, een clair-obscur in een permanente metamorfose: melancholisch en speels, zacht en bijtend. Donkere buitenkant, zachte binnenkant is haar handelsmerk.

Met 'Far Gone' verdiept Charles zich in de problematieken van haar generatie. De 19-jarige zangeres pakt met het nummer het thema huiselijk geweld aan. "Helaas hebben veel van mijn kennissen en ikzelf hiermee te maken gehad. Het is niet normaal om gekleineerd te worden door iemand die onze gelijke is, of het nu op fysiek of mentaal vlak is."

Net als bij 'Wasted Time' schreef en componeerde Charlotte Foret, aka Charles, het nummer samen met Nina Sampermans (Hooverphonic, Ibe, Tessa Dixson) en Wouter Hardy, de Rotterdamse producent van Duncan Laurence's Eurovisiesongfestival nummer 1-hit 'Arcade'.
Het gouden trio bereidt een EP voor die begin 2021 zal verschijnen op het label 'Gare Maritime', een sublabel van Universal Music Belgium, dat sinds hun verhuizing naar deze Brusselse hotspot in het leven geroepen werd.

OVER CHARLES

“Charles” is ook een eerbetoon aan de voornaam van haar grootvader, die een grote steun was doorheen een muzikaal traject dat op een zeer prille leeftijd begon. Charlotte Foret werd geboren in 2001 in de buurt van Waterloo (België). Haar prilste jeugd baadt in de rock-revival. Ze is even oud als 'Last Nite’, de eerste single van de Strokes, een van haar favoriete bands. Geen toeval. Een eerste muzikale schok kreeg ze toen ze op haar elfde Nirvana ontdekte. Sindsdien maakt rock deel uit van haar leven.. De tweede por kwam er na een auditie voor een dansspel, wanneer een leraar haar vertelde dat ze het zingen niet in zich had. Meer was er niet nodig om Charlotte van het tegendeel te overtuigen: "Ik word zangeres. " Met de wil zich te bewijzen en een groeiende liefde voor het vak wijdde ze haar tienerjaren aan de piano en de popmuziek. Beetje bij beetje boetseert Charlotte haar wereld. Doorheen verschillende groepjes en gedaantes vindt ze haar stem. Muse, Tamino, Billie Eilish, Lady Gaga, Radiohead en Tame Impala wijzen haar de weg. Als laureate van The Voice Belgique 2019, staat ze zelfzeker voor de grote sprong: "Van nu af aan is muziek mijn hele leven".

LIVE

  • 8.10.20 | Nuits Botanique, Brussels

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over