Twee jaar na zijn laatste release komt DJ-Producer Alber-K uit Hannuit met de single ‘Stay’.

Een heel belangrijke en betekenisvolle single voor hem omdat de song symbool staat voor de emoties die hij voelde tijdens een moeilijke periode. ‘Stay’ is ontstaan ​​terwijl de oma van Alber-K in de laatste momenten van haar leven zat. Een verdrietig en moeilijk moment, maar ook heel mooi omdat kleinzoon en grootmoeder lang konden praten en herinneringen ophalen aan avonturen die ze samen hadden meegemaakt

‘Stay’ is een ambivalente titel, met enerzijds vrolijke en pakkende akkoorden en klanktexturen, geaccentueerd door de warme stem van de zangeres, die alle gelukkige momenten vertegenwoordigt.
Als contrast drukt de melodie het belang uit van leven in het hier en nu. Het melancholische kantje wordt versterkt door de synthesizer klanken, wat de suggestie oproept van een pagina die omgedraaid wordt.

Beluister 'Stay'

Internationaal parcours, hier nog onbekend

Hij is DJ, producer, onderzoeker en ingenieur in muziektechnologie, en toch is Alber-K als Belgische kunstenaar in eigen land nog weinig bekend. Op 15-jarige leeftijd draaide hij al in de Brusselse club Le You. Omdat hij zijn publiek meer wilde bieden dan het aan mekaar mixen van goeie platen begon hij mash-ups te maken waarin hij verschillende originals mixt tot een exclusieve edit.

In de loop van zijn sets ontwikkelde hij een muzikale stijl die aanleunt bij het future house genre met invloeden uit de popmuziek. Naast zijn eigen releases producet Alber-K ook anoniem en in heel verschillende muziekstijlen voor buitenlandse artiesten.

Voor de pandemie uitbrak speelde Alber-K in Amerika al in het voorprogramma van internationale acts zoals Malaa, Oliver Heldens en Jay Hardway en versierde hij een spot op het Imagine Music Festival in Atlanta.

Technisch wonder

Nadat hij afstudeerde in de toegepaste geluidstechniek in Londen, vertrok Alber-K naar het Georgia Institute of Technology in Atlanta (VS), waar hij zijn diploma als elektrotechnisch ingenieur en een doctoraat in de muziektechnologie behaalde.

De aangeleerde vaardigheden stellen hem in staat om nieuwe technologieën te ontwikkelen om zijn nummers te producen. Zo is Alber-K nu bezig met het bouwen van zijn eigen elektrische gitaar, met als doel om altijd hetzelfde geluid en dezelfde geluidstexturen te bekomen. Op de universiteit van Atlanta nam hij ook deel aan een opmerkelijk project om muziek te maken samen met de robot Shimon. Deze robot speelt op het marimba instrument en beschikt over een programma dat de melodie van een instrument analyseert. Live speelt hij die melodie na om de muzikanten te begeleiden. Alber-K maakte met Shimon het nummer ‘You & I’.

Vandaag combineert Alber-K zijn kennis van muzikale technologieën met zijn passie voor elektronische muziek. Hij wil op termijn ongeëvenaarde live optredens geven met een unieke geluidservaring waarin o.a. 8D-technologie is geïntegreerd. Door zijn eigen instrumenten te ontwerpen, kan hij een fris en funky geluid brengen in de mondiale housescene.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over