Ook De Romeo’s en Bart Kaëll toegevoegd aan de line-up

Met Belle Perez staat volgend jaar fris en jong bloed op het podium van Het Schlagerfestival. Ook De Romeo’s en Bart Kaëll maken hun opwachting in de Ethias Arena, net als Lindsay, Roxeanne en André Hazes Jr. Samen met nog andere namen maken zij van de 11de editie een niet te missen feest vol ambiancemuziek en meezingers. Voor wie zin heeft om een hele avond lang te dansen, komt er een show met uitsluitend staanplaatsen op het middenplein.

Voor Belle Perez wordt 2016 heel bijzonder. De sympathieke Spaans-Belgische viert haar 40ste verjaardag, stapt in het huwelijksbootje én zorgt ervoor dat de muzikale zomer al eind maart van start gaat, dankzij haar optredens op de 11de editie van Het Schlagerfestival. Voor het grote ambiancefeest is dit een absolute primeur: voor het allereerst wordt de kaart getrokken van de Spaanstalige muziek.

“We proberen onze bezoekers elk jaar te verrassen met artiesten die voor het eerst op het Schlagerfestivalpodium staan. Toen we aan Spaanstalige muziek dachten, viel onze keuze meteen op Belle, want zij heeft van Spaanstalige feestmuziek haar succesvolle handelsmerk gemaakt”, legt organisator Friedl Teirlinck uit.

Zestien jaar geleden debuteerde Belle Perez met het aanstekelijke ‘Hello World’. Het was het begin van een mooi muzikaal verhaal dat inmiddels bestaat uit een resem meezingers (o.a. ‘Me & You’, ‘Enamorada’ en ‘Que Viva La Vida’) en heel wat onderscheidingen en prijzen. Wat dat laatste betreft, won Belle al meerdere malen de prestigieuze Radio 2 Zomerhit. Ze stond al in uitverkochte Sportpaleizen en Lotto Arena’s en strijkt nu ook neer in de Ethias Arena als één van de absolute blikvangers en smaakmakers van Het Schlagerfestival 2016.

Almaar jonger en hipper

De keuze voor Belle Perez op het 11de Schlagerfestival hoeft niet te verbazen. Al enkele jaren trekken de organisatoren de kaart van de verjonging en kiezen ze voor een bredere programmering. De verkoopcijfers geven hen gelijk: de vernieuwing wordt door het publiek gesmaakt. Het evenement wordt almaar hipper en lokt meer en meer jongere fans naar Hasselt. Belle Perez hoort perfect bij dat plaatje.

“Zestig procent van onze festivalbezoekers zijn jonger dan 45. Op de vorige editie zagen we ook heel veel twintigers en dertigers die het festival ontdekken. Zij zijn met de muziek van o.a. Belle Perez opgegroeid. We zijn er zeker van dat zij haar feestelijke en bijzonder dansbare muziek heel erg zullen waarderen”, vervolgt Friedl Teirlinck.

Op Het Schlagerfestival zal Belle – die het momenteel erg druk heeft met de promotie van haar nieuwe single ‘Castigame’, een duet met de Spaanse wereldster Bustamante – uiteraard haar grootste hits brengen, samen met de liveband die de artiesten op Het Schlagerfestival begeleidt.

Vaste waarden

Het Schlagerfestival is echter geen Schlagerfestival zonder zijn vaste waarden. Daarom zullen De Romeo’s en Bart Kaëll er volgend jaar opnieuw bij zijn in Hasselt.

“Schrijf maar op dat het opnieuw mooie tijden gaan worden, zowel voor de bezoekers, maar zeker ook voor ons. Als kleine kinderen kijken wij elk jaar uit naar Het Schlagerfestival. Het is inmiddels al een traditie geworden en geloof me dat wij ons daar ook ongelofelijk amuseren”, zegt Chris Van Tongelen van De Romeo’s.

Zijn enthousiasme wordt gedeeld door Bart Kaëll: “Wat voor een wielrenner de Tour de France is, dat is Het Schlagerfestival voor een artiest. Dit is één van de mooiste festivals waar je als artiest deel van kan uitmaken. Op het podium krijg je echt kippenvel wanneer je die mensenmassa avond na avond ziet genieten en feesten. Heerlijk is dat!”

Dansvloer

Voor de vele feestvierders zorgt Het Schlagerfestival op zaterdag 2 april nog voor een tweede primeur. Tijdens die voorstelling is het middenplein volledig stoelenvrij, zodat het staande publiek er volop kan dansen, springen en uit de bol gaan.

“We doen dit op massale vraag van het publiek zelf”, licht medeorganisator Jan Van Esbroeck toe. “De echte feest- en ambiancemakers kunnen zich tijdens die show overal vrij bewegen in de zaal. Wie verkiest om het toch wat rustiger aan te doen, geniet vanaf de zitplaatsen op de tribunes niet alleen van de artiesten op het podium maar evenzeer van het feestende publiek op het middenplein.”

Na de voorbije, meest succesvolle editie ooit, vliegen de kaarten voor 2016 momenteel de deur uit. In vergelijking met vorig jaar wordt een meerverkoop van 19% genoteerd. Ook de belangstelling voor de groepsformules is groot. Daarnaast wenden almaar meer bedrijven Het Schlagerfestival aan als relatiemarketingactiviteit of als VIP-uitstap met het personeel. Snel reserveren is dus de boodschap voor wie volgend jaar weer mee een onvergetelijk feest wil bouwen!

Het Schlagerfestival 2016 - in de Ethias Arena Hasselt op vrijdag 25 en zaterdag 26 maart en zaterdag 2 april om 20.30 uur en paasmaandag 28 maart om 15.00 uur. Show met staanplaatsen op het middenplein op 2 april. Kaarten kosten € 28, € 38 en € 43. Vanaf 50 personen: € 3,50 korting per kaart, vanaf 250 personen: € 5 korting per kaart, vanaf 500 personen: € 7 korting per kaart. Bestellen via 070/345.345 (max. € 0,30/min.), vanuit Nederland: 0900-45.000.45 (€ 0,45/min.), www.hetschlagerfestival.be, www.ethias-arena.be en www.teleticketservice.com, of bij Media Markt, Sint-Jozefstraat 10.1.1, Hasselt (maandag t/m zaterdag, 09.30-19.00 uur). Groepskortingen via groepen@sportpaleisgroep.be. VIP-arrangementen via vip@sportpaleisgroep.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Het Schlagerfestival 2016
Datum: 
25 & 25 maart, 2 april 2016
Locatie: 
Ethias Arena, Hasselt

Reservatie:

Meer over