"The Curious Case of Benjamin Button" is de grote Oscar-favoriet van het Kinepolis-publiek, zo blijkt uit een Cinémanie-enquête van Kinepolis. Cinémanie is het Kinepolis-label voor auteursfilms. Het onderzoek loopt sinds 9 februari op de Kinepolis-website. Tot op heden namen ruim 1.300 filmliefhebbers deel.

"The Curious Case of Benjamin Button" haalt volgens de filmliefhebber de prijs voor "beste film" (666 stemmen) en "beste regie" (David Fincher, 582 stemmen) binnen. "Slumdog Millionaire", de grote winnaar van de Golden Globes, verovert in deze 2 belangrijke categoriën de tweede plaats met respectievelijk 345 stemmen voor "beste film" en 363 stemmen voor Danny Boyle als "beste regisseur".

Als het van de Kinepolis-bezoeker afhangt, gaat de "beste mannelijke hoofdrol" naar Brad Pitt (647 stemmen). Pitt laat hiermee Mickey Rourke achter zich (The Wrestler, 275 stemmen). Kate Winslet wordt dan weer verkozen in de categorie "beste vrouwenlijke hoofdrol" voor "The Reader" (467 stemmen), ten koste van Angelina Jolie ("Changeling", 333 stemmen).

Heath Ledger neemt met een opmerkelijk hoog aantal stemmen de Oscar voor "beste mannelijke bijrol" in ontvangst (745 stemmen). De "beste vrouwelijke bijrol" gaat volgens de Kinepolis-bezoeker naar Penelope Cruz in "Vicky Cristina Barcelona" (483 stemmen).

"Entre les Murs" sleept volgens de deelnemers aan de poll de Oscar voor "beste anderstalige film" in de wacht (444 stemmen) en het in België gefilmde "In Bruges" wordt getipt als winnaar in de categorie "beste scenario" (354 stemmen).

In de nacht van zondag op maandag weten we of de Kinepolis-respondenten het bij het rechte eind hebben want dan vindt de Oscar-uitreiking plaats in Los Angeles.

De enquête loopt nog tot zondag 22 februari 23.59u. De winnaar kan 1 jaar gratis naar Cinémanie-films. Voorts omvat het prijzenpakket tal van DVD's met Cinémanie-films.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: