Nog geen idee wat te serveren tijdens de feestdagen? Ook volgende week maakt Sofie Dumont in De Feestkeuken van Sofie de favoriete feestgerechten van de Vlamingen klaar. Die steekt ze in een nieuw, verrassend jasje. Van maandag 17 tot en met vrijdag 21 december krijgt ze hulp van niet één, maar twee souschefs: Bieke Ilegems en Erik Goossens, die maar al te graag aanschuiven in Sofie’s keuken.

Op maandag 17 december maakt Sofie een luxeversie van soesjes met zalmmousse en een romig pompoensoepje. Ook de cocktails, een margarita en een alcoholvrije virgin margarita, krijgen een feestelijke toets. Bieke en Erik klinken graag mee: “Tijdens de feestdagen gaan we all the way!”.

Dinsdag 18 december is het grootmoeders’ keuken op zijn best. Sofie gaat aan de slag met dé klassieker bij uitstek: cocktail van grijze garnalen. Vooral Erik is in de wolken met dit nostalgisch gerecht, want het roept bij hem mooie herinneringen op…

“Een eetbaar pakje, da’s toch ideaal voor op de feesttafel?”, lacht Sofie. Op woensdag 19 december maakt ze taartjes met rode biet en verse kaas. De ‘pakjes’ worden afgewerkt met aardpeer.

Op donderdag 20 december maakt Sofie de perfecte nieuwjaarsdis, duo van zalm. Het gerecht doet Bieke en Erik terugblikken naar hun eerste oudjaar samen en die avond was volgens Bieke geen al te groot succes...

Kerst is nu écht bijna in aantocht. Vrijdag 21 december staat er een fabelachtige kerststronk op het menu. Ook Erik is al helemaal in the mood en vraagt Sofie ten dans op één van zijn favoriete kerstnummers.

OP HET MENU

  • Maandag 17/12: Soesjes met zalmmousse, pompoensoep en margarita
  • Dinsdag 18/12: Cocktail van grijze garnalen
  • Woensdag 19/12: Taarten met rode biet en verse kaas
  • Donderdag 20/12: Duo van zalm
  • Vrijdag 21/12: Kerststronk

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: