In de nacht van vrijdag 4 oktober 2024 geeft de Zuid-Afrikaanse producer en DJ Black Coffee een show in RTM Stage van Rotterdam Ahoy. De avond duurt van 22:00 tot 06:00, waarbij Black Coffee wordt bijgestaan door verschillende support dj's. De ticketverkoop start op vrijdag 12 juli om 11:00 via Ticketmaster.nl

Black Coffee is een Zuid-Afrikaanse DJ en producer die een van de meest prominente figuren in de wereldwijde elektronische muziek is geworden. Geboren als Nkosinathi Maphumulo in Umlazi in Kwa-Zulu Natal, begon hij zijn carrière in de muziek halverwege de jaren 90. Het duurde echter tot 2003 voordat hij zijn debuutalbum uitbracht, dat zijn diepe, soulvolle benadering van housemuziek aan de wereld liet zien.

In de daaropvolgende jaren bleef Black Coffee zijn reputatie opbouwen als een van Zuid-Afrika's meest innovatieve en gerespecteerde DJ's. Waarbij hij een grote fanbase kreeg door zijn ingewikkelde, percussieve geluid en een toewijding aan het tonen van het beste van de diverse muzikale tradities van het land. Hij bracht verschillende albums uit, waaronder "Have Another One" (2007), "Home Brewed" (2009), "Africa Rising" (2012), "Pieces of Me" (2015) en "Subconsciously" (2021).

Al in zijn vroege jaren viel Black Coffee op door zijn diepgewortelde kennis van muziek en een natuurlijke vaardigheid om house te vermengen met soul, alternatieve Afrikaanse percussies, organisch klinkende elektronica, jazzelementen en zang. De muziek van Afrika, met zijn brede en complexe geschiedenis, vindt zijn wortels in drums. Met dit in gedachten is het geen verrassing dat percussie het geluid van deze Zuid-Afrikaanse artiest aandrijft, een duidelijk stedelijke techno met zware traditionele invloeden, door sommigen "Afropolitan House" genoemd.

In 2015 begon Black Coffee echt naam te maken op het internationale toneel, met spraakmakende optredens op grote festivals zoals Ultra Miami, Tomorrowland en Coachella. Binnen enkele jaren is hij een van de topartiesten ter wereld geworden. Black Coffee heeft inmiddels een vijf seizoenen, 21 weken durende residentie in Ibiza's meest toonaangevende club, Hi Ibiza, terwijl hij tegelijkertijd optreedt in clubs, evenementen en festivals over vijf continenten en 82 landen per jaar. Black Coffee werkte samen met onder andere Alicia Keys, Drake, Pharrel, Usher, Diplo en David Guetta. Ook won hij in 2022 een Grammy voor "Best Dance/Electronic Album".

Als een filantroop toont Black Coffee een sterke toewijding aan het benutten en herinvesteren van de rijkdom waarmee hij gezegend is, door iets terug te geven aan zijn gemeenschap via zijn gelijknamige non-profitorganisatie, de Black Coffee Foundation. Deze liefdadigheidsinstelling richt zich op het inzamelen van fondsen en het bieden van hulp en kansen aan de behoeftige en gehandicapte mensen van Zuid-Afrika.

Black Coffee is naast zijn muzikale carrière betrokken bij diverse projecten: zo heeft hij een eigen angel-investeringsbedrijf genaamd FlightMode Digitaldat ondernemerschap in Afrika bevordert. Ook is hij betrokken bij het innovatieve retail modeconcept YAWA en maakte hij zijn debuut in interieurontwerp in samenwerking met Tristan Du Plessis voor Hallmark House in Johannesburg. Daarnaast is Black Coffee altijd bezig met het uitbreiden van een reeds indrukwekkende, hedendaagse kunstcollectie.

7FEST PRESENTS: BLACK COFFEE
Vrijdag 4 oktober 2024, RTM Stage, Rotterdam Ahoy
Allnighter: 22:00-06:00
Entree: GA tickets €75,04 & "Behind the Booth tickets" voor €196 (inclusief servicekosten)

Tickets zijn op vrijdag 12 juli vanaf 11:00 te koop via Ticketmaster.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over