'Black', de tweede langspeelfilm van Adil El Arbi & Bilal Fillah, zal vertoond worden op het 42e Film Fest Gent (13-24 okt). De hoofdcast bestaat uit jong talent zoals Martha Canga Antonio en Aboubakr Bensaïhi. De film gaat op 11 september in wereldpremière tijdens het prestigieuze Toronto International Film Festival (TIFF) en is nu ook geselecteerd voor Film Fest Gent.

Gebaseerd op de boeken ‘Black’ en ‘Back’ van Dirk Bracke, is dit het verhaal van de 15-jarige Mavela, een jonge Brusselse die lid is van de beruchte bende Black Bronx. Wanneer zij halsoverkop verliefd wordt op Marwan, een Marokaanse jongen van een rivaliserende bende, worden beiden brutaal gedwongen te kiezen tussen loyaliteit aan hun bende of de liefde voor elkaar.

Artistiek directeur Patrick Duynslaegher: "Adil El Arbi en Bilall Fallah werden met hun kortfilms ontdekt en bekroond op Film Fest Gent. Enkele jaren later hebben ze al hun tweede lange speelfilm gemaakt, 'Black', die we nu op het festival voorstellen. Het zijn ongelofelijk enthousiaste, bevlogen filmmakers die nu ook weer met 'Black' een echt hedendaagse, actuele en urgente film afleveren."

Het scenario werd geschreven door Nele Meirhaeghe, in samenwerking met Adil El Arbi en Bilall Fallah. De makers werden gecoacht door regisseur Hans Herbots, die eerder met de film 'Bo' al een ander verhaal van Dirk Bracke ('Het Engelenhuis') adapteerde. 'Black' is een productie van Caviar, in co-productie met a team productions en Climax Films en kon ook rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz. Kinepolis Film Distribution brengt de film in de zalen op 11 november 2015.

Het 42e Film Fest Gent loopt van 13 tot 24 oktober in Kinepolis Gent, Studio Skoop, Sphinx, Vooruit, KASKcinema, Bijloke en ’t Kuipke. Info en tickets kan je vinden op www.filmfestival.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: