De line-up van het 38e Cactusfestival in Brugge krijgt stilaan vorm.

Eerst was er de bevestiging van OSCAR AND THE WOLF als headliner voor de eerste festivaldag op vrijdag 5 juli. Ondertussen bevestigde ook BLOC PARTY als headliner voor zaterdag 6 juli, met een concert in het kader van hun 'Silent Alarm'-Tour, waarbij ze hun legendarische debuut integraal zullen brengen. Onder meer BAND OF HORSES, NENEH CHERRY en ALDOUS HARDING zullen dan weer van de partij zijn op zondag 7 juli. Alle vier de nieuw bevestigde namen komen voor een exclusief festivalconcert naar het Brugse Minnewaterpark. Info & tickets: cactusfestival.be

Bloc Party

za 06 juli — Minnewaterpark, Brugge
Exclusief concert!

BLOC PARTY wordt als post-britpop band vaak in een adem genoemd met o.a. Arctic Monkeys en Franz Ferdinand, maar weet zich te onderscheiden dankzij vleugjes punk, electronica en house en hun kenmerkende nervositeit en sterk opzwepende ritmesectie. Gecombineerd met de vocals van frontman Kele Okereke krijg je een opzwepende sound die blijven stil staan quasi onmogelijk maakt.

De band kennen we van albums 'A Weekend In The City' en 'Intimacy' en singles 'Flux', 'One More Chance'en 'The Prayer', maar bovenal van hun debuut 'Silent Alarm', met hits als 'Banquet' en 'Helicopter'. Dit ondertussen mythische album zorgde voor unaniem laaiende reviews en een quasi onmiddellijke doorbraak bij het grote publiek. Én bezorgde de band een reputatie als één van de grootste uit de indierockscene.

BLOC PARTY komt naar Cactusfestival om deze reputatie alle eer aan te doen, waarbij ze 'Silent Alarm' integraal live zullen brengen.

Band Of Horses

zo 07 juli — Minnewaterpark, Brugge
Exclusief concert!

Dat Seattle een vruchtbare bodem vormt voor muzikanten, blijkt nog maar eens met deze BAND OF HORSES. De groep staat ondertussen meer dan een decennium op de planken. In die tijd leverden ze vijf albums, waaronder het door een Grammy-genomineerde 'Infinite Arms', en fantastische singles als 'The Funeral', 'Is There A Ghost' en 'No One's Gonna Love You' af. Inspirerende melodieën, verankerd in een sound die geurt naar countryrock en americana vormen hun waarmerk. Hiermee groeide de band uit tot een vaste waarde binnen het segment van de Amerikaanse indierockscene, waartoe o.a. ook My Morning Jacket behoort. Muziek die je als luisteraar op sleeptouw neemt voor een meeslepende trip weg van alle dagdagelijkse beslommeringen, heerlijk!

Neneh Cherry

zo 07 juli — Minnewaterpark, Brugge
Exclusief concert!

NENEH CHERRY maakte in 1989 furore met haar debuutalbum 'Raw Like Sushi', met daarop de onsterfelijke hits 'Buffalo Stance' en 'Manchild'. In de dertig jaar die daarop volgden vond Cherry zichzelf telkens heruit en experimenteerde ze met hiphop, jazz en electronica. Dankzij samenwerkingen met o.a. Youssou N'Dour ('7 Seconds'), Massive Attack en Four Tet slaagt NENEH CHERRY erin elk album anders te doen klinken. Daarnaast deinst ze er niet voor terug om maatschappelijke onderwerpen aan te kaarten via haar muziek. In 2018 verscheen haar meest persoonlijke plaat tot nu toe. Op 'Broken Politics' etaleert ze andermaal een meer dan verfrissende sound. De tand des tijds heeft duidelijk geen vat op deze NNENEH CHERRY!

Aldous Harding

zo 07 juli — Minnewaterpark, Brugge
Exclusief concert!

ALDOUS HARDING liet voor het eerst van zich horen in 2014 met haar zelfgetitelde debuutplaat en daarmee liet ze meteen een stevige indruk na. Het album werd overladen door superlatieven en positieve reviews. Op 'Party', dat in 2017, verscheen intrigeert en bezweert de Nieuw-Zeelandse opnieuw. Mee aan de knoppen bij de opnames; John Parish, de rechterhand van Pj Harvey, met wie Harding vaak vergeleken wordt. Zelf omschrijft ze haar sound als 'gothic folk'. Haar songs klinken bij momenten donker. Poëtische, vaak humoristische teksten zorgen voor het nodige tegenwicht. HARDING bulkt van talent. Op Cactusfestival zit u op de eerste rij om dit te ontdekken.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Cactusfestival
Meer over