Trixie Whitley, Jett Rebel, Mr. Paul & the Lowriders, The Cinelli Brothers, Eddie 9V, Boogie Beasts, Big Dave & The Dutchmen, Steven Troch & Shakedown Tim,Thomas Frank Hopper,...

De line-up van Blues Peer slibt dicht, en hoe! De affiche voor zaterdag en zondag is bij deze compleet. Alleen voor de vrijdagavond Peerse Feesten volgen binnenkort nog enkele toppers. Tickets gaan vlot, maar voorlopig nog beschikbaar via www.bluespeer.be .

Na een uitverkochte editie in 2023, met meer dan 15.000 muziekliefhebbers, wordt het feest opnieuw opgezet rond de Deusterkapel in Peer. Het recept blijft ongewijzigd: een vrijdags volksfeest, gevolgd door een tweedaagse line-up die bol staat van de beste internationale en lokale blues- en rootsmuziek. Onbekende diamanten en buitenkansjes te ontdekken: dat is waar Blues Peer wederom voor staat.

Gegarandeerd weer een gezellig feestje met lekkers op en naast het podium, want het Chefs-on-Wheels foodtruck festival is opnieuw present bij ons. Zoals afgelopen editie is dit ook gratis toegankelijk voor niet-festivalgangers. Lokale biertjes en heerlijke cocktails, check! Stoeltjes welkom op ons festivalterrein.

Blues is the roots, everything else is the fruits!

Trixie Whitley (BE) : wereldbrede multi-instrumentaliste, dochter van de betreurde Chris, protégé van Daniël Lanois (Black Dub). Een creatieve ziel tot en met, met MIA’s voor beste artieste op zak en al.

Jett Rebel (NL): Jelte heeft werkelijk alles in huis, op een ongebreideld artistiek spectrum. Funk, roots, prog-rock, you name it… Hij schrijft hits als ‘Tonight’ of ‘Louise’ helemaal zelf. In Peer met band.

Boogie Beasts (BE): Blues in België leeft! Met een mix van John Lee Hooker, Little Walter en The Black Keys kan er gewoon niks mis gaan. Hun CD-release vieren ze gewoon bij ons in Peer!

Eddie 9V (USA): deze southern soulknaap uit Georgia gaat er een lap op geven onze vrijdagavond. Haal de dansbeentjes maar boven.

The Cinelli Brothers (UK/IT): Italiaanse Londenaars, met de mondharmonica in de hand geboren. Nu alweer 5 nominaties voor de UK Blues Awards op zak, tussen de grote jongens!

Mr. Paul & The Lowriders (BE): De GVR van de Belgische rock kan niet ontbreken. Behoeft geen intro, met een topband van klassemuzikanten on stage in Peer. Hun plaat is de moeite!

Big Dave & The Dutchmen (BE/NL): Big Dave kent zijn weg in Peer, en brengt een stuk of drie noorderbuurse bluesdudes mee. Ken je klassiekers.

Steven Troch & Shakedown Tim (BE): veeeeeel te lang geleden dat we deze twee bluesmakkers op ons podium zagen. Hoog tijd dus, om ze er voor de gelegenheid samen op neer te poten. Harps up!

Thomas Frank Hopper (BE): blank en Brugs aan de buitenkant, zwart en Afrikaans vanbinnen en gezegend met een collectie gitaren van de allergrootste klasse. Steengoeie bluesrock om te omarmen.

AFFICHE PEERSE FEESTEN

We kunnen nu al beloven dat er een volkse topper op de vrijdagavond 17 mei zal headlinen: gegarandeerd dik feest in Peer! Uiteraard ook lekkere oerblues in de Mississippi Club tent met

Boogie Beasts en Eddie 9V. Meer nieuws volgt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over