"We’re always ready to roll, call us when it’s over.”

Het is met immens verdriet dat de familie van Tim De Graeve aka Tiny Legs Tim laat weten dat Tim er niet meer is.

“Tim is eerder vandaag gestorven na een hartstilstand tijdens een ingreep. De machinerie van zijn lichaam heeft het laten afweten maar zijn ziel is bij ons en zal altijd bij ons zijn. Tim is vanmorgen vol goede moed naar de operatie vertrokken en is nu naar de rust, voor altijd.”

De afgelopen jaren evolueerde Tiny Legs Tim van een rondtrekkende One Man Band naar een gevestigde waarde. Met zes studio-albums, één live plaat en verschillende EP’s op zijn conto en dankzij een ijzersterke live reputatie wist hij ook een niet-blues publiek aan te spreken. Hij trad buiten de strikte grenzen van het bluesgenre, behaalde airplay op Radio 1 en verzorgde o.a. voorprogramma’s van artiesten als Richard Thompson en Pete Doherty. Zijn laatste album ‘Call Us When It’s Over’ , dat een spontane uitbarsting van energie was, verscheen in volle coronacrisis en mocht op veel bijval rekenen van pers en publiek. Zo was Tim te gast in De Zevende Dag en werd hij uitgenodigd voor een Toots Sessie.

Tim was een graag geziene gast in de Missy Sippy Blues & Roots Club in Gent waar hij één van de drijvende krachten van de bluesjams was. Hij was tevens de bezieler van het Sing My Title label dat naast zijn eigen albums ook platen uitbracht van o.a. Paul Couter, Kaai Man, Steven Troch Band, Little Jimmy en Missy Sippy All Stars.

Hij zal gemist worden. Als authentieke mens en als integere, down to earth muzikant.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over