Les Films du Bord de Mer vzw pakt op 5 februari weer uit met een première van een Vlaamse topfilm in aanwezigheid van leden van de cast. “BO” is de verfilming van het Engelenhuis van Dirck Bracke door Hans Herbots, de regisseur van onder andere Windkracht 10. Nieuw is dat er een filmpas te koop zal zijn, waarmee de verschillende premières het hele jaar door aan een extra voordelig tarief te bekijken zijn.

Bo vertelt het verhaal van de 16-jarige Deborah die wil ontsnappen aan de alledaagse werkelijkheid van altijd-te-weinig-geld. Ze droomt van een leven waarin ze kan doen wat ze wil, zonder te moeten letten op wat iets kost. Via een vriendin leert ze Vincent kennen en hij loodst haar binnen in de escortewereld. Eerst lijkt het onschuldig, maar dat blijft niet duren… Deborah wordt uitstekend vertolkt door actrice Ella-June Henrard, die zeker op de première aanwezig zal zijn samen met andere leden van de cast. “Bo” heeft ook een Oostendse link, want diverse scènes werden opgenomen in Oostende.

Gezien het thema van deze film zal vzw Les Films du Bord de Mer flyers verdelen naar de Oostendse scholieren vanaf het 3e middelbaar en zullen leerkrachten aan een voordelig tarief naar de première kunnen komen. In het voorprogramma van “BO” zal “Ijsland” vertoond worden. De kortfilm van Gilles Coulier won op het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven en werd bovendien integraal opgenomen in Oostende.

Tickets zullen te koop zijn aan € 8,50 bij Toerisme Oostende vzw. Voor trouwe bezoekers is er nu ook een filmpas waarmee 6 avant-premières kunnen bezocht worden aan € 30. Deze pas is zowel geldig tijdens het Filmfestival als voor de premières, georganiseerd door Les Films du Bord de Mer vzw, tijdens het jaar.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: