Tijdens Boomtown staan in de prachtige concertzaal van Ha Concerts ook dit jaar opnieuw straffe acts uit binnen- en buitenland. Het scala van genres is breed: gaande van indie, psychedelische folk en experimentele postpunk tot eclectische latin-pop. Te ontdekken bands en artiesten die al lang een vaste waarde vormen en dus zorgen voor de perfecte sing-alongs. Verwacht je aan extravagante acts maar ook intieme optredens.

Vrijdag 14 juli

Alabaster dePlume

Enfant terrible Alabaster dePlume, mag zich saxofonist, dichter en vooral een rasperformer met veel improvisatietalent noemen. Zijn album To Cy & Lee: Instrumentals Vol. 1 werd gesampled door fan van het eerste uur Bon Iver.

Oracle Sisters

Psychedelische folk met speelse ritmes en buitenaardse melodieën. Eerder bracht Oracle Sisters twee EP's uit: Paris I(2020) en Paris II (2021), goed voor zo'n 25 miljoen streams. Hun langverwachte debuutplaat Hydranism verscheen dit voorjaar, albumvoorstelling op Boomtown!

Zaterdag16 juli

Whispering Sons

Whispering Sons brengt een donkere en unieke mix van experimentele, intense postpunk. De Belgische band combineert elementen uit no wave en avant-punk. Invloeden als Joy Division, The Horrors en The Soft Moon zijn nooit ver weg. Momenteel werken ze aan een nieuwe plaat. Sneak peek op Boomtown!

Dinsdag 18 juli

Marble Sounds

Marble Sounds ken je ongetwijfeld van de single 'Leave A Light On' (2013): de hymne van de Music For Life-editie van dat jaar, nummer 1 in de Afrekening én goed voor twee MIA nominaties. Al meer dan tien jaar slaat Marble Sounds een brug tussen postrock en keurig georkestreerde pop. Weelderig georkestreerde indiepopparels, zoals ook een Sufjan Stevens, Nils Frahm of Damien Jurado ze maken.

Willy Mason

Singer-songwriter Willy Mason groeide op met folk, maar sleet zijn tienerjaren met bands als Nirvana en Rage Against The Machine. Het was dan ook geen verrassing dat, toen hij als 19-jarige uiteindelijk op een podium stapte, hij klonk als een Bob Dylan en Johnny Cash, met het cynisme van de grunge en punk. Met prachtige nummers als ‘Oxygen’ werd hij snel in de armen gesloten door de indiewereld.

Donderdag 20 juli

Gabriel Rios

Onze favoriete Puerto Ricaanse Gentenaar Gabriel Rios verovert al jaren onze harten met zijn eigenzinnige en eclectische latin-pop op prachtalbums als Ghostboy en This Marauder’s Midnight. Singles als 'Broad Daylight' en 'Gold' zijn niet meer uit ons muzikale geheugen weg te denken. Met Flore mag hij een nieuw album aan zijn rijk oeuvre toevoegen, een lofzang op Latijns-Amerikaanse en Caraïbische muziek.

Marina Herlop

Marina Herlop is opgeleid als klassiek pianiste. Op haar jongste plaat Pripyat slaagt ze erin om haar achtergrond te overstijgen door unieke, polyfone muziek te creëren met uitgekiende ritmes en beklijvende melodieën. Herlop brengt een mengeling van melancholische pianoklanken, elektronische percussie en elegante vocale lijnen.

Tickets

  • Je kan tickets kopen voor elk apart concert
  • Per avond zijn er ook combi-dagtickets. Daarmee krijg je toegang tot beide acts van die avond in Ha Concerts én gegarandeerde toegang tot de Kouter (ook al is het plein volzet)
  • Koop je tickets via deze link

Kortingen

  • Met een UiTPAS met kansentarief krijgt je 80% korting op de voorverkoopprijs.
  • Met je DEMOKAART krijg je € 3 korting op elk betalend concert. Koop eerst je demokaart. Na 24 uur is deze operationeel en kan je je tickets bestellen.

Meer info over de UiTPAS, DEMOKAART en andere kortingstarieven vind je hier.

Word vrijwilliger op Boomtown

Kom meewerken achter de schermen van Boomtown! We zoeken nog mensen voor de volgende teams:

  • Bar
  • Sfeerbeheer
  • Opbouw van 12 - 14 juli
  • Afbraak op vrijdag 21 juli

Je kiest zelf voor hoeveel dagen je je engageert, maar raden aan om je voor meerdere dagen op te geven.

Naast gratis concerten, leuke mensen en een gezellige sfeer voorzien we ook een vergoeding. Meer weten of inschrijven? Dat kan via deze link. Met vragen kan je mailen naar crew@boomtown.be. Hopelijk tot snel!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over