Het Brusselse Rogierplein is deze zomer the place to be met maar liefst twee niet te missen evenementen. Bouncy Games is een gloednieuw springkasteelparcours met een oppervlakte van 3000 m². Hier halen groot en klein hun hart op! Maar er is ook de comeback van de expo Dinos Alive. Deze unieke tentoonstelling, op touw gezet door Exhibition Hub, trok wereldwijd meer dan 200.000 bezoekers en is nu opnieuw te gast in onze hoofdstad. Hier (her)ontdek je vanaf 15 augustus 80 geanimeerde robot-dino’s.

Exhibition Hub organiseert opmerkelijke expo’s zoals Van Gogh - The Immersive Experience en, recenter, de grote Klimt-tentoonstelling. Deze zomer haalt Exhibition Hub alles uit de kast en zet maar liefst twee grote evenementen tegelijk op touw. Waar is dat feestje? Op het Rogierplein! Op initiatief van burgemeester Emir Kir slaan Exhibition Hub en de gemeente Sint-Joost de handen in elkaar om samen het Rogierplein in beweging te krijgen. Op het menu: een XXL-speelparcours dat nog nooit eerder in België te beleven was en een beroemde interactieve tentoonstelling gewijd aan dinosaurussen, die eindelijk terugkeert naar onze hoofdstad na een succesvolle wereldtournee.

Bouncy Games & Dinos Alive zijn de eerste van een reeks tentoonstellingen die zal plaatsvinden in de nieuwe ruimte op het Rogierplein die Exhibition Hub inneemt. Na de Galerie Horta heeft de Brusselse KMO van Exhibition Hub beslist om er hun nieuwe speeltuin te maken.

Bouncy Games: een XXL-belevenis

Kan jij alle obstakels overwinnen en als eerste over de finish komen? Doe je schoenen maar uit want het is tijd om er helemaal voor te gaan! Bouncy Games is veel meer dan een springkasteel. Met een oppervlakte van meer dan 3000m² opent dit parcours een wereld vol spelletjes, springen, stuiteren en schaterlachen. “Bij Exhibition Hub streven we ernaar om events aan te bieden die toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk mensen – of het nu Brusselaars zijn, toeristen of dagtrippers – en die alle generaties kunnen samenbrengen. Wij willen plezier, de vreugde van het ontdekken en het opsnuiven van cultuur met elkaar combineren en dat op fenomenale locaties in de hoofdstad. Het Rogierplein leent zich perfect voor deze nieuwe uitdaging” legt Mario Iacampo, CEO van Exhibition Hub, uit.

Bouncy Games, uniek in Europa, is er voor al wie houdt van acrobatie, salto's en sportieve uitdagingen. Maar door de kinderanimatie, de foodtrucks en de terrasjes, vormt het ook een ideale zomeractiviteit voor gezinnen. Te ontdekken vanaf 6 augustus.

Dinos Alive, de comeback

Dinos Alive maakt deze zomer een comeback in onze contreien! Dinos Alive is een uitzonderlijke tentoonstelling die geen introductie meer nodig heeft, geproduceerd en georganiseerd door Exhibition Hub. Er zullen nu nog meer geanimeerde robots en replica's op ware grootte te zien zijn dan tijdens het eerste bezoek aan Brussel, op een totale te verkennen oppervlakte van 2000 m². Na 200.000 bezoekers over de hele wereld te hebben gecharmeerd, trekken de 80 reusachtige robot-dinos vanaf 15 augustus opnieuw door de hoofdstad.

Dan halen fans van de spannende prehistorie hun hartje op op het Rogierplein. Dit wordt een comeback vol verrassingen en nieuwigheden, waaronder een larger-than-life VR-ruimte die je terugvoert naar het tijdperk Jura alsof je er zelf bij was.

Het Rogierplein, the place to be

Met Dinos Alive en Bouncy Games zet het Rogierplein zijn zomer van spanning en spektakel voort. En dit is nog maar het begin, zoals Emir Kir, burgemeester van Sint-Joost, uitlegt: “Wij hebben grote plannen voor het Rogierplein, zoals blijkt uit deze eerste twee evenementen. Onze visie is, op lange termijn, een voortdurende bezetting van het terrein met kwaliteitsevenementen, grootschalige tentoonstellingen, recreatieve activiteiten, enz. Dus cultuur het hele jaar door, met voorkeurtarieven voor omwonenden of gratis toegang voor jeugdverenigingen.”

Gesterkt door de samenwerking met de gemeente Sint-Joost, wil het team van Exhibition Hub meer dan ooit interactieve ervaringen creëren en kennis verspreiden op het snijpunt van cultuur, amusement en educatie.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: