Het Afropolitan Festival zal van 26 tot 29 mei 2022 plaatsvinden bij Bozar. Onder het thema ‘Women Power’ viert deze 5e editie de creatieve kracht van vrouwelijke Afrikaanse artiesten en artiesten van Afrikaanse afkomst, maar ook hun strijd voor meer vrijheid en een bredere actieradius.

Trouw aan zijn DNA, biedt het festival vier dagen van multidisciplinaire evenementen: concerten, films, literaire ontmoetingen, debatten, performances, slam, fashion pop-up, masterclasses en workshops. Het brengt niet minder dan 50 opmerkelijke artiesten en intellectuelen samen die in België, Europa of Afrika wonen: Fatou Diome, Asa, Amarachi Nwosu, Jeny BSG, Oriana Ikomo, Grace Ndiritu, Monique Mbeka Phoba, Soe Nsuki.

Afropolitan Festival viert alle vrouwen

Het Afropolitan Festival is een jaarlijks ontmoetingsplatform dat Afropolitaanse kunst in Europa in de kijker zet. Deze 5e editie brengt hulde aan vrouwelijk Afrikaans talent, zowel gevestigde waarden als nieuwkomers. Ayoko Mensah, medeprogrammator en coördinatrice van het festival, licht de krachtlijnen toe.

Het Erratum van Siré Kaba

Naast de talloze activiteiten op het Afropolitan Festival (van 26 tot 29 mei), kan je er ook terecht in een fashion pop-up, die je laat kennismaken met de nieuwste trends en ontwerpen van de meest uiteenlopende designers. Laat je onderdompelen in het hart van de mode, in een concept van de beroemde Brusselse ontwerpster achter het merk Erratum Fashion: Siré Kaba. Hier vertelt ze ons over haar carrière en legt ze uit waarom ze zo van de kledingwereld houdt.

Bekijk hier de volledige programmatie.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: