BRDCST is het buitengewone festival waarbij AB inzet op muzikale grenze(n)loosheid. Centraal tijdens BRDCST staan artiesten die muzikale vernieuwing hoog in het vaandel dragen. Ons buikgevoel doet de rest. Of om het met de woorden van James Holden te zeggen: ‘BRDCST is the ideal antidote for paranoia, hysteria and bubbles.’

BRDCST 2019 lost eerste namen

BRDCST is verheugd om een eerste golf namen de wereld in te sturen. Artiesten waarvan wij denken dat ze het verschil maken, muzikanten die onder de radar opereren of artiesten die het simpelweg verdienen in de spotlight gezet te worden. Maar bovenal is BRDCST onze blik op de toekomst van de muziek. Het programma steekt met plezier stokken in de wielen van muzikale algoritmes.

Zo kan je je op één avond - met een dagpas of combiticket én opverschillende locaties in de stad - volledig onderdompelen in hedendaagse Turkse psychedelica, de heetste jazz van het moment, cutting edge electro of hedendaags klassiek. Of smul je van indie-goden, de hiphop van de toekomst of verbrand je je met plezier aan verschroeiende noise? Welkom in de spannende en wondere wereld van BRDCST! Wij wensen je alvast veel ontdekkingsplezier.

Dit zijn de eerste namen:
Steve Gunn, Obongjayar (Hip-hop), The Comet Is Coming (aka Shabaka Hutchings), Whispering Sons (postpunk), Gwenifer Raymond, Black MIDI, Blanck Mass, K Á R Y Y N, Lea Bertucci (electro minimalism), Brecht Ameel, Kelly Moran, Saz Power (Turkish Psychedelica Nights) en Nadah El Shazly als curator op BRDCST 2019.

BRDCST breidt uit met drie nieuwe speelplekken: Beursschouwburg, Café Central & La Machine

BRDCST heeft de stille ambitie om uit te groeien tot een toekomstgericht stadsfestival. Met de heraanleg van de centrale lanen maakt dit alles makkelijker om niet enkel de hand uit te reiken naar muziekcafé Bonnefooi maar ook naar Café Central en La Machine in de vlakke nabijheid van de befaamde Sint-Gorikshallen. ‘Nothing Really Ends’ is niet alleen de mooiste single van dEUS, maar ook het devies van BRDCST. Zo trekken we – na afloop van alle concerten in en rondom AB – nog de nacht in. De logische partner daarbij is de Brusselse Beursschouwburg die de perfecte host is waarmee we graag ons muzikale nabuurschap mee in de verf zetten. Het programma wordt later bekend gemaakt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over