Op 10 mei 2024 zal het langverwachte tweede album van songwriter Brent Beukelaer, getiteld ‘Ramen Als Ogen’, worden uitgebracht. Verscheidene songs zijn al te beluisteren, inclusief de huidige single ‘Ademwolk’ (nu te horen op de radio), en de nieuwe track Opeengestapelde Schaduwen (nu digitaal uit).

Dit nieuwe album volgt op het succes van zijn geprezen debuutalbum ‘Heen Zonder Weer’ uit 2021 en belooft een mooie nieuwe fase in Brent’s artistieke reis te markeren.

Brent Beukelaer, o.a. geïnspireerd door Spinvis, en Lieven Coppieters, staat bekend om zijn vermogen om kleine, unieke verhalen te creëren die ons meenemen naar een universum dat net om de hoek ligt. Zijn muziek biedt een welkom toevluchtsoord voor degenen die willen ontsnappen aan de alledaagse realiteit.

‘Ramen Als Ogen’ weerspiegelt een meer introspectieve en donkerdere periode in Brent's leven, waarbij hij een persoonlijke zoektocht naar zelfreflectie en identiteit onderneemt te midden van schaduwen uit het verleden.

"Het album is mijn meest persoonlijke werk tot nu toe. Ik schrijf over tegenslagen die elkaar blijven opvolgen en u telkens iets dieper duwen en u doen vergeten wie je bent. Maar ook de zoektocht naar een fundamenteel idee van jezelf om zo de schaduwen één voor één van u af te kunnen werpen." Aldus Brent Beukelaer

Ook onze kleinheid als mens in deze tijdsgeest schemert door. Het album staat vol prachtige, tot de verbeelding sprekende liedjes die als mini-romans klinken. De singles Ochtendwekker en Ademwolk, werden beiden omarmt door Radio en Streaming-services in België en Nederland.

Het album bevat samenwerkingen met verschillende gastmuzikanten, waaronder Nina Kortekaas (Noa Lee, Portland), Roos Denayer (Rosa Butsi) en Niels Boutsen (Stoomboot). Het artwork van het album is ontworpen door de veelbelovende Brusselse graphic novelist Anneka Robeyns.

’Ramen Als Ogen’ verschijnt via ‘Polymoon Music’ en wordt op CD en LP verdeeld door Starman Records. Het wordt gepresenteerd in Theater Tinnenpot in Gent, België, op 6 juni, gevolgd door een optreden in De Rozenknop in Eindhoven, op 13 juni.Op 4 augustus staat hij op Dranouter.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over