'Interactief en coronaveilig 360° familiespektakel in Belle Epoque stijl'

Hoepelrokken en barokpruiken zijn helemaal terug op het domein van Fort 5 in Edegem. Daar loopt momenteel het coronaveilig 360° spektakel van De Proefkonijnen waar je je op een koninklijk bal waant. Aangezien alles zich afspeelt om je heen, zit iedereen op de eerste rij voor dit wervelende en satirische sprookje.

Het uitgangspunt van deze voorstelling is dat het veel te lang geleden is dat er nog eens gefeest is. Maar om te kunnen feesten zijn er dezer dagen wel heel wat regeltjes nodig. In dit verhaal niet omwille van corona, maar omwille van een ander gevaar: prinses Eufragenia. De prins wil haar namelijk niet in zijn buurt en daarom bedenken de lakeien regeltjes zoals afstand en mondmaskers.

Fictie en realiteit vloeien dus naadloos in elkaar in deze slim uitgedokterde allegorische fabel. Terwijl de prinses symbool staat voor de gezondheidsrisico's, staan de lakeien symbool voor alles wat misliep in het beleid het afgelopen jaar gekenmerkt door steeds veranderende regels. Wanneer de personages steeds absurdere regels verzinnen om te anticiperen op een nieuwe situatie, waan je je plots achter de schermen bij een vergadering van het overlegcomité.

Het doel van al deze regels is om de prinses buiten te houden. Maar als ze plots toch op het bal arriveert, is het hek van de dam. Jong en oud worden vervolgens opgeslokt door een kolkende cocktail van drama, humor en liefde. Elke bezoeker gaat andere interacties aan met de personages en zo beleeft iedereen de voorstelling op een unieke manier. Theatergezelschap De Proefkonijnen is er, na verschillende eerdere coronaveilige projecten dit jaar, dus weer in geslaagd met een vernieuwend concept families een dag vol plezier te laten beleven, ondanks alle beperkingen.

Als je wil weten of dit sprookje ook eindigt met een kus of daarentegen de mondmaskers opblijven voor eeuwig en altijd bestel je best snel je tickets, want er rest nog slechts een beperkte beschikbaarheid.

Tickets en info via www.deproefkonijnen.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over