Zoals eerder aangekondigd is er geen Leffingeleuren dit jaar, maar Muziekclub De Zwerver wil niet bij de pakken blijven zitten.Teveel muziek- en cultuurliefhebbers kwamen de voorbije maanden niet aan hun trekken en onze artiesten hebben heel veel zin om te spelen!

Bovendien werd de cultuur- en eventsector de afgelopen maanden extreem streng behandeld, terwijl zij in staat is om op een veilige manier evenementen te organiseren. De concertreeks "Op En Tent" zal dan ook worden georganiseerd met respect voor alle geldende veiligheidsvoorschriften. Coronaproof met andere woorden.

Samen met de Cultuurdienst van Middelkerke werd besloten om een tent te zetten op het Leffingeleurenplein en een programma in elkaar te boksen waar jong en oud, zijn gading in kan vinden.

Vr 18.09 | Stake + Mother (20u00)

Metal, doom, sludge

Toen ze in 2018 hun naam veranderden was dat omdat het tijd was voor een nieuwe fase. Steak Number Eight werd STAKE en intussen brachten ze ‘Critical Method’ uit. De plaat is nog zwaarder en donkerder dan hun oude werk, broeierige sludge en postmetal met referenties naar de 90ies en een nog strakker geluid.

De perfecte band om te openen is natuurlijk Mother. De postmetal band uit Oostende met Tuur en Toon Soete en Lynn Claus broedt op een eerste vinyl die voor de vroege herfst gepland is.

Za 19.09 | Brihang + Gijs (15u00 & 20u00)

Hiphop, rap

De hoge verwachtingen voor zijn twee plaat wist Brihang moeiteloos in te lossen, ‘Casco’ werd een succes over de hele lijn en de bijhorende tour was compleet en lang op voorhand uitverkocht. Hij heeft het over zijn twijfels, zijn onzekerheden en zijn kleine kantjes die hem net zo menselijk maken als u en mij. Singles ‘Steentje’, ‘Oelala’ en ‘Rommel’ werden stuk voor stuk opgepikt en gretig afgespeeld op alle radiozenders.

Op vraag van Brihang komt Gijs mee als de perfecte gangmaker.

Zo 20.09 | Portland (15:00)

Indiepop meets dreamfolk

Het geesteskind van songwriter Jente Pironet ontleende zijn naam aan de thuishaven van de betreurde Elliott Smith.

Aanvankelijk is dit een solo-project maar als Jente zangeres Sarah Pepels ontmoet en beseft hoe goed hun stemmen bij elkaar passen is de band een feit. In 2018 winnen ze De Nieuwe Lichting en een jaar later komt hun debuut ‘Your Colours Will Stain’ uit. Na de nodige airplay en sterke concerten op Werchter en Pukkelpop is deze band dit jaar in de eerste klasse van onze muziekscene gaan spelen.

OMP!!! De show werd eerst aangekondigd op 4 oktober maar kan omwille van praktische redenen niet doorgaan op die dag. Maar met 20 september werd heel snel een nieuwe datum gevonden, het aanvangsuur blijft hetzelfde.

Zo 20.09 | Admiral Freebee (20:30)

Rock, singer-songwriter

In avant première kan je bij ons de nieuwe songs komen ontdekken van de later dit jaar te verschijnen nieuwe plaat ‘Don’t Follow Me I’m Lost’.

De man die we kennen van talloze classics als ‘Rags ’n Run’ en ‘Nothing Else To Do’ ging na een armblessure aan de slag met keyboards en allerhande electronica wat zijn sound serieus heeft verrijkt. Het melancholische stemgeluid en het levensbeschouwelijk mijmeren zijn intact gebleven.

Admiral Freebee vormt een duo met Senne Guns voor dit concert.

Za 26.09 | Dirk. + Heisa (14:30)

Indierock voor fans van Weezer, Pavement en Car Seat Headrest

Reeds een jaar voor hun bronzen medaille op Humo’s Rock Rally in 2016 maakte DIRK. al furore op ons concours VERSE VIS. In 2018 debuteerden ze met ‘Album’ en kregen ze een cult-reputatie, maar de echte doorbraak kwam er dit jaar met vier opeenvolgende singles, die allen samen in De Afrekening stonden.

HEISA verscheen voor het eerst op onze radar bij de selectie van TAZ Jong Muziek 2018. Intussen heeft het powertrio ook een mooi parcours afgelegd met het album ‘Joni’ als voorlopig hoogtepunt.

Zo 27.09 | Taxiwars (20:30)

Jazz meets rock, hiphop & electronica

Jazz leeft! De voorbije jaren is België een ware hotspot van jazztalent in vele stijlen en gewichten geworden. Taxiwars neemt daarin een opmerkelijk plaats in, niet in het minst door de atypische vocals van dEUS-frontman Tom Barman.

In Taxiwars speelt hij samen met Robin Verheyen, Nicolas Thys en Antoine Pierre. Met het funky album ‘Artificial Horizon’ is ook TaxiWars na een tussenstop van drie jaar weer helemaal terug, met een mix van stijlen gaande van jazz, rock, hiphop, elektronica en poëzie.

Vr 02.10 | Goldband + Willy Organ (20:00)

Smartlap disco en levenslied anno 2020

Wie is Goldband? Singles als ‘Alles Kapot’ en ‘De Wereld’ (beiden Catch of The Day op Stubru) kan je niet niet kennen. Haagse Markt-House meets bouwmarkt-pop noemen ze het zelf. Wij houden het bij absurditeit en catchy songs in een zwaar 80ies synth-jasje.

Als special guest hebben we niemand minder dan de held van Leffingeleuren 2019, Willy Organ. De missing link tussen Boudewijn De Groot en Get Ready! Met zijn debuut 'Jonge Plant' zette hij zichzelf op de kaart met media-aandacht van Focus Knack tot Radio 2.

Zo 04.10 | Stef Kamil Carlens (20:30)

Singer-songwriter

SKC kennen we van dEUS, Moondog Jr. en Zita Swoon maar sinds 2017 maakt hij platen onder zijn eigen naam. ‘Stuck In The Status Quo’ was de eerste, gevolgd door ‘Making Sense Of Infinity’.

Hij werkte 2 jaar aan dit album en bleef schaven tot de gelaagde arrangementen volledig in balans zaten. Bij elke luisterbeurt blijf je nieuwe details ontdekken. En alhoewel hij graag experimenteert met onconventionele structuren, heeft het album een open en uitnodigende sound en is zowel bluesy als funky.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: