Aankomende dinsdag 9 mei zal Brihang via alle kanalen aankondigen dat hij een nieuw album uitbrengt dit najaar. Omdat goed nieuws graag gezelschap krijgt, wordt op hetzelfde moment ook bekend gemaakt dat er een releaseshow in de AB zal volgen op 27 oktober. Vrijdag zal de ticketverkoop daarvoor starten én zal een eerste single van die langverwachte nieuwe plaat het licht zien.

Nog geen tien jaar nadat hij schuchter zijn eerste stappen zette als muzikant, is Brihang uitgegroeid tot een artiest van het kaliber dat eigenlijk geen introductie meer behoeft. Deze eigenzinnige rapper haalde de muren van zijn genre vrijwel meteen naar beneden en wist en passant een steeds grotere schare mensen te begeesteren. Zijn singles werden en worden gretig afgespeeld op alle radiozenders, hij heeft verschillende gouden platen aan de muur hangen en kreeg zowat elke poptempel in ons land tot de nok gevuld.

Intussen zijn we vier jaar na de release van succesplaat 'Casco' en Brihang bevindt zich wederom op het onontgonnen terrein van een nieuwe levensfase. De delicate evenwichtsoefening tussen het zorgen voor zijn jonge gezin en het najagen van een carrière belemmerde hem aanvankelijk, maar inspireerde hem vervolgens om er een nieuw album aan op te hangen, dat ergens dit najaar het licht zal zien.

Een precieze datum van die release wordt nog niet gecommuniceerd, maar die van de releaseshow wordt komende dinsdag wel aangekondigd. Op 27 oktober staat Brihang opnieuw op de heilige grond van de AB, dezelfde plek waar hij enkele jaren terug een show gaf voor de geschiedenisboeken. De ticketverkoop gaat van start op vrijdag 12 mei, de dag waarop zijn eerste single 'Tussenin' verschijnt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over