Vandaag verschijnt eindelijk weer een nieuwe videoclip van Brihang, ditmaal bij single 'Ver Weg', uit 's mans laatste plaat CASCO. Het nummer was tijdens zijn live-shows – of wat daar nog van restte – altijd een publieksfavoriet en zal een zeer geschikte soundtrack vormen voor de nadagen van dit vreemde jaar. 'Ver weg' wordt meteen ook de laatste single uit CASCO, de plaat waarmee de rapper uit Knokke een volledige doorbraak verwezenlijkte. Bekijk de opmerkelijke videoclip bij 'Ver Weg' hier.

'Wanneer kom je were thus, gie ziet altijd zo ver weg. Kzag je zweven in de lucht, die gedachte houdt me recht'. Is er überhaupt een nummer dat de huidige periode, waarin onze naaste kring plots niet meer zo dichtbij blijkt te zijn, beter illustreert dan 'Ver Weg'? Brihang toont een te meer dat hij tekstueel op eenzame hoogte staat, door de wijze waarop hij een persoonlijke worsteling universeel voelbaar maakt. Ontwapenend eerlijk is hij, en dat is ongetwijfeld één van de redenen waarom het land als een blok is gevallen voor de poëtische rapper.

Wie de carrière van Boudy Verleye al langer in de gaten heeft, weet dat hij ook op het vlak van videoclips een grootmeester is. Op dat vlak bleven we met CASCO tot nog toe enigszins op onze honger zitten, de opmerkelijke videoclip voor 'Steentje' niet te na gesproken. Tot nu dan. Met 'Ver Weg' heeft Brihang alweer een absolute parel gemaakt, waarin hij bewijst dat ongebreidelde creativiteit zich niet laat muilkorven in coronatijden. De fantastische videoclip valt te bekijken via het youtube-kanaal van Fake Records. Deze avond zal hij ook live op de planken te zien zijn op Canvas, om 19:40 in De Toots Sessies.

'Ver Weg' is de laatste single van CASCO, de plaat waarmee Brihang volledig doorbrak. Hoewel het ontegensprekelijk zijn jaar was, heeft hij geen orgelpunt kunnen beleven door de geannuleerde festivalzomer. Uitstel, maar daarom geen afstel: volgend jaar zal hij vaak genoeg te zien zijn op grote podia. Intussen trekt hij langzaamaan terug de studio in om te werken aan nieuw materiaal. Tot dat zich kristalliseert in een nieuwe plaat, zullen we het moeten doen met zijn ouder werk. En met de prachtige videoclip van 'Ver Weg'.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over