Twee weken voor de release van hun debuutalbum brengt Brusselse band Twin Toes releaset een laatste single ‘Sunny Eggs’. En alweer krijg je als luisteraar een juweel van geknutselde en excentrieke indiepop voorgeschoteld. Op deze track hoor je wederom de speelsheid en het melodisch talent van Antoine Geluck en Nicolas Mouquet, de bezielers van Twin Toes. Het resultaat? Verbazingwekkende inventiviteit en pop-elegantie voor fans van Vampire Weekend, The Dodos en Dirty Projectors.

“‘Sunny Eggs’ is het eerste nummer dat we samen schreven”, vertellen de producers Geluck en Mouquet. “We kunnen zeggen dat dit nummer de start van Twin Toes betekende. Het spreekt voor zich dat dit een belangrijk nummer voor ons is. Het nummer is een eerbetoon aan de spiegeleieren, want … we eten zoveel eieren samen dat we er wel over moésten schrijven. 'Sunny Eggs' kan eenvoudig worden gezien als een liefdeslied over eieren, maar als je dieper graaft, vind je misschien elementen over de ware betekenis van liefde.”

TWIN TOES

Twin Toes ontstond op een weekend in september 2019. 130 kilometer van elkaar broken Antoine en Nicolas dezelfde teen. Ze waren al van plan een band te beginnen, maar dit was het doorslaggevende teken van het universum om er echt voor te gaan.

De Brusselse band Twin Toes is een aaneenschakeling van toevaligheden en happy accidents, een uit de hand gelopen mop die leidde tot een indie-popproject beïnvloed door een gedeelde liefde voor Dirty Projectors, Superorganism en Annie Cordy. Samen maken de heren surrealistische, caleidoscopische pop over de absurditeiten van het leven. Dat leverde hen al een tweede plek op in Concours-Circuit. Alsook werden ze in 2022 geselecteerd voor ‘Jonge Wolven’, het muziekconcours van Trefpunt tijdens de Gentse Feesten.

‘Long Story Short’ - het debuutalbum van Twin Toes dat in oktober 2022 uit komt - brengt tien nummers waarvan de verhalen en werelden van zowel Wes Anderson als Michel Gondry oproepen. Hun songs ontstaan vanuit een voorliefde voor de absurditeit van het leven. Het album werd opgenomen in Brussel en gemixt door producer Pieterjan Coppejans in Robot Studios in Gent.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over