In de week van 1 april zetten Tomas De Soete en Freek Braeckman de deuren van hun café open voor onder meer Jan Hoet, Luc Tuymans, Pieter Aspe, Harry, Stefan en Liam Everts, Coely, Kirsten Flipkens, Steven Martens, Arnout Hauben en Jonas Vanthielen en Will Ferdy.

Maandag
Op paasmaandag ontvangen Tomas en Freek onder andere Luc Tuymans. Sinds kort is Tuymans als eerste en enige Vlaming opgenomen in de American Academy of Arts and Letters. Een club van de allergrootsten.

Ook kunstpaus Jan Hoet, een kat met duizend levens, komt maandag naar Café Corsari. Tomas en Freek stuurden Cath Luyten samen met Jan naar het Boksgala in Gent, vrijdagavond.

Dindsdag
Pieter Aspe heeft net zijn 32ste misdaadverhaal geschreven: ‘Het Laatste Bevel’ ligt sinds kort in de winkel. En hij heeft nog meer te vieren, want op woensdag 3 april wordt hij 60. Reden genoeg voor Tomas en Freek om de misdaadauteur uit te nodigen in Café Corsari.

Harry, Stefan en Liam Everts vormen een driegeslacht met heel wat paardenkracht. De 9- jarige Liam veroverde pas nog een tweede plaats in de prestigieuze KTM Junior SX Cup. Samen met zijn papa, Stefan, en opa, Harry komt hij vertellen over de sport en hun familieband.
Het opkomend hiphop-talent Coely heeft een nieuwe EP “Raah” uit. Ze komt Tomas en Freek en de kijkers verblijden met haar muziek en aanwezigheid.

Woensdag
Kirsten Flipkens heeft er pas nog een geslaagd WTA-Toernooi in Miami opzitten, met een plaats in de kwartfinale. Ze oogt scherper en fitter dan ooit, en dat willen Tomas en Freek persoonlijk vaststellen.

Na een carrière als succesvolle tenniscoach helpt Steven Martens nu ook mee om de Rode Duivels weer op de kaart te zetten, als secretaris-generaal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

Donderdag
Op maandag 8 april start het nieuwe programma Ten Oorlog op Eén. Twee van de makers en gezichten van het programma, Arnout Hauben en Jonas Vanthielen, komen vertellen over hun tocht langs de frontlijn van de Eerste Wereldoorlog, doorheen zeven Europese landen tot in Turkije.

Op zijn 86ste heeft Will Ferdy een nieuwe dubbel-cd uit, een verzameling van zijn werk van “Vroeger en nu”.

Opname bijwonen
Wie een aflevering van Café Corsari in het echt wil meemaken, kan een plekje reserveren via de website van Eén.

Café Corsari: van maandag tot en met donderdag om 21.30 u. op Eén

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: