Yellow is de titel van het tweede album van Camilla Blue. De Nederlandse multi-artieste benutte de coronaperiode om tien songs te maken en (op één na: Blackstar, een ode aan David Bowie) uit te brengen op single en als videoclip. De nummers zijn inmiddels meer dan 200.000 keer beluisterd op Spotify. Yellow is de opvolger van het debuutalbum Blue. Waar Blue draait om haar jeugdjaren, vertellen de songs van Yellow het verhaal van haar eerste periode als volwassene.

De inmiddels 27-jarige Joyce Deijnen (Camilla Blue is haar artiestennaam en alter ego) is opgegroeid als pleegkind. Haar worsteling hiermee én haar dankbaarheid vormen de rode draad door alle nummers. “Each song creates its own world”, is het credo van Camilla Blue. De songs vormen een breed spectrum aan stijlen en sferen: mijmerend (Mmm Mmm, Loose Sand, Umbrella), stuwend (When I get home, Iced Up), soulful (Soul Searching, Hullabaloo, Blackstar), explosief (Silver Locks) en hoopvol (Talk about it). Camilla Blue vertolkte onlangs alle songs van Yellow tijdens de primeur van de Augmented Reality liveshow ‘Out of the Blue’ in de Effenaar in Eindhoven. Deze performance met AR-brillen is ontwikkeld in samenwerking met Effenaar Smart Venue en Fontys ICT en Transmedia, met ondersteuning van Kunstloc Brabant. Bij het liveoptreden versterken de AR-technieken de boodschap en emotie van de songs.

De Camilla Blue band bestaat uit Joyce Deijnen (zang, piano, gitaar), Melchior Huurdeman (toetsen, synthesizer, zang), Daan van der Vorst (drums), Shaquille Pentury (basgitaar) en Coos van de Klundert (gitaar). Yellow is geproduceerd door Paul Pouwer.

www.camillabluemusic.nl

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Camilla Blue
Meer over