Op vrijdag 14 mei 2021 sloten Charles en IBE de tweede liveshow van The Voice van Vlaanderen af met een duet van ‘Without You’. De reacties waren unaniem lovend. Charles en IBE besloten daarom om de nieuwe versie van de song als officiële single uit te brengen.

“Ik volg Charles al sinds haar eerste single ‘Wasted time’ en vond haar EP echt sterk. Dus toen ze vroeg om samen te werken, was ik meteen aan boord. ” – IBE

We kenden elkaar enkel via Instagram, waar we elkaar complimentjes stuurden over elkaars muziek en zo rijpte het idee. Dat het klikt als vrienden, is mooi meegenomen. Nu ik Ibe ken, ontdek ik een heel nieuw universum. - Charles

Beide zijn respectievelijke winnaars van The Voice Belgique en The Voice van Vlaanderen in 2019. Dit is de eerste keer dat winnaars van The Voice samen een single uitbrengen.

Charles

Charlotte Foret, beter bekend als Charles, bracht na haar eerste hit “Wasted Time” haar debuut EP “Falling While Rising” uit. Ze heeft ondertussen al meer dan 2.3 miljoen streams op de teller. Aan de hand van haar alternatieve popmuziek kaart ze universele thema’s aan. Maar het is de combinatie van indierock en alternatieve pop dat van Charles de 'Belgische artieste om te volgen in 2021'maakt. Recent werd ze zelfs het Belgisch gezicht van de lancering van de Equal-afspeellijst op Spotify. Haar gezicht stond op de grootste billboard op Times Square in New York, wat voor ongelooflijke media-aandacht zorgde. Ook achter de schermen zit ze niet stil. Charles schreef mee aan “The Wrong Place”, het nummer waar Hooverphonic België deze week zal vertegenwoordigen op de Eurovisiesongwedstrijd.

IBE

Het ging in 2019 allemaal als een sneltrein voor Ibe Wuyts. De toen zeventienjarige jongeman won het VTM-programma The Voice Van Vlaanderen en dat leverde hem meer faam op dan al zijn voorgangers samen. De faam kwam vooral ook door door zijn debuutsingle “Table Of Fools”. Dat nummer werd opgevangen door alle Belgische radiozenders en is ondertussen al meer dan 8.8 miljoen keer beluisterd op Spotify. IBE wist ook een tussenstop te maken op zowel Rock Werchter, Pukkelpop en Crammerock, waar hij keer op keer een hartverscheurende show neerzette. In het najaar van 2019 liet hij op één dag twee keer de Ancienne Belgique vollopen. Voor al die indrukwekkende prestaties kreeg hij begin 2020 een MIA voor ‘Beste Doorbraak’.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over