Charles. Ze maakte naam vorig jaar met haar opmerkelijke debuutsingle 'Wasted Time' en het intrigerende 'Far Gone'. Op haar debuut-EP 'Falling while rising' met daarop deze twee singles en 4 nieuwe tracks, is het niet meer lang wachten: die verschijnt op 2 april.
"Elk nummer is autobiografisch en gaat over een moeilijke periode in mijn leven die me gevormd heeft. Het ontroert me dat ik jullie mijn liedjes en levenservaringen mag voorstellen, die me gemaakt hebben tot de persoon die ik nu ben. De boodschap die ik met deze EP wil delen is dat we altijd iets positiefs kunnen overhouden aan een negatieve ervaring. Ik denk dat velen zich hierin herkennen en ik hoop dat mijn muziek jullie zal kunnen raken.”

In afwachting van de EP stelt Charles alvast nog één nieuw nummer voor. 'He Knows' is een ontroerende reis doorheen afscheid en rouw. Ze schreef de song voor een van haar beste vrienden, toen die tijdens de lockdown zijn broer verloor en ze de hartverscheurende rouw van dichtbij meemaakte.

Charles:Het is een boodschap van troost waarin ik uitleg dat, zelfs als we de kans niet hadden om afscheid te nemen van de persoon die overleed, hij wel wist dat we van hem hielden en dat hij zou willen dat we vooruit blijven gaan.”

He Knows
Lay your head upon my shoulder
I’ll be there to catch your tears

Want to take that hurt away
But I can’t make it disappear

He knows - You are there
He heard - Every word you said

Let me put my arms around you
Time has never felt so slow

Sometimes pain will hold you down
But you will never be alone

He knows - you are there
I know - you are scared

But he’d want - you to stay
who you are - never fade away
Hoe delen we ons verdriet met een geliefde? Wat zeggen we tegen een vriend als hij zijn broer verliest? Hoe leven we na het verlies van een geliefde? Het nummer starten doet Charles met haar stem en een piano, gaandeweg aangevuld met een instrumentaal deel en background vocals. Het symboliseert het moment waarop er geen woorden meer zijn om verdriet uit te drukken. 'He Knows' draagt een universele boodschap van troost en steun in zich, in een tijd waarin dat het hardst nodig is. Om die boodschap nog meer te ondersteunen, nam Charles de video op in een bos; een omgeving waar de natuur sterker is dan wat dan ook.

OVER CHARLES

Haar naam "Charles” is, naast een afgeleide van Charlotte, ook een eerbetoon aan de voornaam van haar grootvader, die een grote steun was doorheen een muzikaal traject dat op een zeer prille leeftijd begon. Charlotte Foret werd geboren in 2001 in de buurt van Waterloo (België). Haar prilste jeugd baadt in de rock-revival. Ze is even oud als 'Last Nite’, de eerste single van de Strokes, een van haar favoriete bands. Geen toeval. Een eerste muzikale schok kreeg ze toen ze op haar elfde Nirvana ontdekte. Sindsdien maakt rock deel uit van haar leven.. De tweede por kwam er na een auditie voor een dansspel, wanneer een leraar haar vertelde dat ze het zingen niet in zich had. Meer was er niet nodig om Charlotte van het tegendeel te overtuigen: "Ik word zangeres. " Met de wil zich te bewijzen en een groeiende liefde voor het vak wijdde ze haar tienerjaren aan de piano en de popmuziek. Beetje bij beetje boetseert Charlotte haar wereld. Doorheen verschillende groepjes en gedaantes vindt ze haar stem. Muse, Tamino, Billie Eilish, Lady Gaga, Radiohead en Tame Impala wijzen haar de weg. Als laureate van The Voice Belgique 2019, staat ze zelfzeker voor de grote sprong: "Van nu af aan is muziek mijn hele leven".

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over