Voor het eerst heeft Peking de meeste miljardairs ter wereld, nog meer dan de vorige recordhouder New York. Samen met de Chinese economie boomde ook het aantal miljonairs en miljardairs. En zij pakken maar al te graag uit met hun geld en bijhorende bling bling. In Telefacts Zomer een uitgebreid portret van deze nieuwe Chinese elite.

De groeiende Chinese economie heeft gezorgd voor hele nieuwe generatie van kinderen die geboren zijn in extreme rijkdom. Zij proberen op hun beurt een zakenimperium uit te bouwen en vestigen zich daarvoor vaak in de Britse hoofdstad Londen. Wendy Ju is 26, haar vader is één van de machtigste mannen in China. Zelf heeft ze 15 miljard euro geïnvesteerd in een app voor taxi’s, die in China een gigantisch succes is. Ze hoopt hetzelfde te bereiken in Londen. “Ik hou van wat ze hier organiseren en van de dingen die ik kan doen. Ik ben gek op deze stad. Het is mijn thuis nu.”

Shawn is 28 en privé juwelier voor superrijke Chinezen. Z’n bedrijf draait voorlopig een omzet van meer dan 1 miljoen euro. Maar Shawn weet wat zijn troeven zijn om de zaak nog verder uit te breiden. “In de Chinese cultuur is het heel belangrijk om vertrouwen op te bouwen. En daarvoor moet je er ten eerste uitzien als een Chinees en ten tweede moet je de taal spreken.”

De Chinese elite, donderdag om 22.30 in Telefacts Zomer

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over