Na succes van 'Emiliana', 'love nwantiti' en zijn optredens in het buitenland, keert CKay terug met een nieuwe single, 'WATAWI'. Voor het nummer werkte de zanger samen met mede-Nigeriaanse superster Davido en Amapiano new school cool kids, Focalistic en Abidoza uit Zuid-Afrika.

Luister 'WATAWI'

CKay heeft met zijn muziek ruim drie miljard streams behaald en onlangs speelde hij twee uitverkochte shows in de Verenigde Staten. Met 'love nwantiti' die verschillende records verbreekt - waaronder het meest gestreamde nummer wereldwijd op Spotify - en 'Emiliana' die ooit meer dan 700K streams op één dag op Spotify verzamelde, is 'WATAWI' een nieuwe kans voor CKay om de harten van zijn fans over de hele wereld te veroveren.

Tekstueel behandelt het nummer een veelvoorkomend onderwerp in moderne relaties: de vraag 'what are we?' - waar 'WATAWI' voor staat. CKay, Davido en Focalistic vertalen de situatie door middel van de meest vloeiende melodieën, terwijl ze duidelijk maken dat er geen labels nodig zijn om een relatie te definiëren.

“A lot of people have been in tricky situations when their 'situationship' attempts to push things further than it needs to be. Sometimes it’s best to let things be and just vibe without the pressure of defining the nature of the relationship.” - CKay -

Over CKay

Chukwuka Ekweani, beter bekend als CKay, is de rising star in de steeds groter wordende Afrobeats-scene. De Afrobeat-ster blijft stijgen in de hitlijsten over de hele wereld dankzij zijn eerste wereldwijd erkende single 'love nwantiti'.

De Nigeriaanse zanger, songwriter en producer bracht oorspronkelijk 'love nwantiti (ah ah ah)' uit in 2019 als onderdeel van zijn debuut-EP, CKay The First. Het nummer kreeg een comeback door een TikTok trend, die uiteindelijk in ruim 29 miljoen videos resulteerde. In 2021 werd hij benoemd tot meest gestreamde artiest van het jaar en werd hij de eerste Afrikaanse artiest met twee tracks in de Global Spotify Top 30. Ook werd CKay met 'love nwantiti' de eerste Afrikaanse artiest in 50 jaar die 4 weken lang een top 5 positie in de UK Singles Chart behield. 'love nwantiti' kreeg een dubbel-platina status in Nederland en 'Emiliana' heeft inmiddels een gouden status behaald.

CKay is op 26 juni te zien op het Oh My! Festival in Rotterdam.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over