Vanaf donderdag 6 april, om 21u op Play4 en GoPlay

Donderdag 6 april, start het vijfde seizoen van Blind Gekocht. Jani, Kinga, Kelly en Bart krijgen in de eerste aflevering meteen twee aartsmoeilijke opdrachten voorgeschoteld: een huis zoeken voor een koppel met een wel heel uiteenlopende smaak en stijl én een huis zoeken voor een koppel met torenhoge verwachtingen …

Een karakterwoning met charme, een open bebouwing, een grote loods van 200m², voldoende parkeerplaats, een oprit, niet aan een drukke baan, plek om te laden en te lossen, 4 slaapkamers, 2 badkamers, ruime dressing, grote leefruimte, … En als het enigszins kan nog een container in de tuin die kan dienen als bureau en dj-booth. De wishlist van Anouchka en Mathias is lang, zo lang zelfs dat de experten niet weten of ze dit wel voor elkaar krijgen. “Ik denk niet dat we deze opdracht zomaar mogen aannemen”, zegt Bart Appeltant. “We moeten hen confronteren en zeggen dat we het onder bepaalde voorwaarden doen en anders niet. We gaan hen voor een voldongen feit moeten zetten.”

En ook Syl en Johan maken het Jani en co niet gemakkelijk, als complete tegenpolen. Hij houdt van hout en Zweedse hutten, zij van strak en modern. Kinga vat het mooi samen: “Ze zijn in alles verschillend. In hun behoefte van waar ze willen wonen, in stijl, in alles. En dat is mijn allereerste opdracht. Auwch.”

Syl (42) & Johan (49)

Stadsmus Syl en natuurmens Johan zijn al 5 jaar een sterk koppel. Ze vormen een nieuw samengesteld gezin, al is ‘samen’ met een stevige korrel zand te nemen. Johan woont en werkt immers al 20 jaar als boswachter in de natuurgebieden in De Panne. Syl woont met haar twee tienerdochters in hartje Brugge, waar ze ook haar fietsenwinkel Madame Vélo uitbaat. Ze zetten nu voor het eerst de stap om echt samen te gaan wonen. Al zijn er wel nog een paar hordes te overwinnen: Syl en Johan zijn complete tegenpolen als het aankomt op smaak en stijl. Hij houdt van hout en Zweedse hutten, zij van strak en modern. En dan is er nog de locatie: Syl wil in Brugge blijven, dus Johan zal moeten uitwijken naar de grote stad. Budget: 480.000 euro.

Anouchka (30) & Mathias (36)

Anouchka en Mathias zijn al 8 jaar een gelukkig koppel en wonen samen in Anouchka’s ouderlijke huis samen met hun zoontje. Maar dat is nu te klein geworden, of toch zeker voor de job van Mathias. Hij is sinds enkele jaren tuinaannemer en zijn business is booming. Eén groot probleem: hij heeft geen plaats voor al zijn werkmateriaal. Bovendien wonen ze aan een drukke doorgangsweg met te weinig laad- en losruimte, waardoor hij – tot grote ergernis van velen- dagelijks voor heel wat verkeerschaos zorgt. Het koppel zoekt nu dus vooral een karakterwoning, mét een grote loods en dito tuin op max 20 minuten van hun huidige woonplaats in Tervuren. Ondanks het stevige budget van 715.000 euro staan de experten voor een minstens even stevige uitdaging.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over