CNR Records België start samen met Cloud 9 Music en Regi Penxten een nieuwe muziekuitgeverij onder de naam ‘Tous Ensemble Publishing (TEP)’. De muziekuitgeverij zal onder andere de auteursbelangen van Penxten wereldwijd vertegenwoordigen. Penxten werd bekend als producer, schrijver en lid van de Vlaamse succesformaties Sylver en Milk Inc. Naast Penxten zal Wim Coryn (managing director TEP), hiervoor werkzaam voor o.a. BMG Publishing, zich inzetten voor de nieuwe uitgeverij.

Naast de belangen van Penxten valt ook de volledige catalogus van CNR Records België binnen de nieuwe uitgeverij. Bovendien heeft Felix De Laet, beter bekend als Lost Frequencies, een exclusieve overeenkomst afgesloten met de Belgische uitgeverij. Ook zijn o.a. De Romeo’s en Ian Thomas als auteurs verbonden aan Tous Ensemble Publishing (TEP) en vertegenwoordigt de uitgeverij alle rechten van Cloud 9 Music zoals Armin van Buuren, Fedde Legrand en Nervo in België.

Raymond van Vliet (President en co-owner Cloud 9): “De laatste jaren hebben alle major-uitgevers hun deuren gesloten in België en zijn ze onderdeel geworden van het Nederlands kantoor. Wij denken juist exact de andere kant op. België is een grote markt en dient wél te worden bediend door Belgen. Met Wim Coryn hebben we een persoon met 20 jaar ervaring als uitgever en een enorm netwerk. Dat telt ook voor CNR en Regi. Wij verwachten gezamenlijk een sterke speler te gaan worden in België.”

Tom De Meijer (Managing Director CNR Records België): “In de samenwerking met Cloud 9 vinden we een authentieke publisher met vele jaren ervaring, een strak geregelde administratie en een wereldwijd netwerk van doorgewinterde publishers. Regi en CNR werken al meer dan een decennium succesvol samen. Het is dan ook een geweldige uitdaging om samen met hem en Cloud 9 dit nieuw avontuur aan te gaan.”

Christophe Depreter (Algemene Directeur Sabam): “Uiteraard is Sabam blij dat er een nieuwe uitgeverij met veel Belgisch repertoire wordt opgericht. We wensen Tous Ensemble Publishing veel succes toe in binnen- en buitenland.”

Regi Penxten (Artiest & Publisher TEP): “Al vanaf de start als uitvoerend artiest, auteur/componist en producer ben ik zeer actief bezig geweest met het beheer van mijn intellectuele rechten. Voor mij is het steeds een heel belangrijk onderdeel geweest van mijn carrière. Dat zou voor elke artiest zo moeten zijn. Jammer genoeg gaat dit momenteel bij veel jonge artiesten verloren.

Ik ben dan ook heel blij en enthousiast om - naast mijn eigen muziekprojecten- me helemaal in te zetten voor dit nieuw muziekavontuur met Tous Ensemble Publishing. Als artiest, maar zeker ook als muziekuitgever wil ik een positief verschil maken voor de TEP artiesten en samen met hen een succesvol parcours uitbouwen. Mensen bij elkaar brengen, allemaal voor de muziek. Ofwel Tous Ensemble.”

CNR Records België

CNR Records België is het toonaangevend onafhankelijk muzieklabel in België. In 2013 nam Tom De Meijer, daarvoor 12 jaar M.D. van CNR België, het bedrijf over met de steun van Maarten Steinkamp, ex-CEO Sony-BMG International. Het vertegenwoordigt een zeer uitgebreid muzikaal aanbod waar steeds de muziekkwaliteit en de artiest centraal staat. In het lokale genre met artiesten zoals Jo Vally, De Romeo’s en Luc Steeno. Maar ook in pop en dance is er vanzelfsprekend Regi, Niels Destadsbader, Lost Frequencies en jong geweld als Ian Thomas, De Geest of Aurélie tot de Belgische metal monumenten, Channel Zero. Tevens is CNR de exclusieve muziekpartner van Tomorrowland en in partnership met Dimitri Vegas & Like Mike vertegenwoordigt het beide artiesten en het label “Smash The House” wereldwijd.

Cloud 9 Music

Cloud 9 Music opende haar deuren op 1 december 2004. De uitgeverij van Cloud 9 representeert een breed scala aan componisten, tekstschrijvers en catalogi. Armin van Buuren, Hardwell, Fedde Le Grand, Daniel Gibson (Within Temptation), Fais, Dirtcaps, Dannic, Laidback Luke, Frontliner en Sevn Alias zijn enkele bekende namen die middels de uitgeverij bij het muziekbedrijf zijn aangesloten. Tevens vertegenwoordigt het bedrijf ook de belangen in de Benelux van belangrijke uitgevers als Ultra Music, Bucks Music, Dipiu Music, Roba Music, Downtown Music, Scorpio Music, Just Isn’t Music (Ninja Tune), Pen Music en vele anderen. Tevens heeft Cloud 9 Music belangen in publishingbedrijven als Phrased Differently en Downtown Music Benelux.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: