26 januari is het weer zover! Dan worden de Vlaamse muziekprijzen uitgereikt. Dit jaar is Clouseau genomineerd in de categorie 'Beste Groep'. De nominatie komt in het zog van de release van hun veertiende studioalbum 'Jonge Wolven' dat dit voorjaar uitkwam. In de categorie 'Beste Groep' wonnen de broers reeds driemaal, in 2007, 2008 en meest recentelijk in 2019 na de release van hun vorig album 'Tweesprong'.

Met ‘Jonge Wolven’ leverden Koen en Kris in het voorjaar van 2022 hun veertiende studioalbum af - een plaat die eigenzinnig is en waarop het duo zichzelf volledig omarmt. Clouseau gaat ook in 2022 niet mee met hypes, maar schrijft vooral wat goed voelt. De gitaren zijn nog prominenter aanwezig op dit album dan op ‘Tweesprong’ uit 2019 en er is minder ruimte voor compromis.

De titel ‘Jonge Wolven’ is niet voor niets gekozen. Want terwijl Koen en Kris de voordelen plukken van hun jarenlange ervaring, loopt de plaat over van onvervalst jeugdig enthousiasme. Kris neemt op ‘Jonge Wolven’ opnieuw de productie voor zich en Koen klinkt beter, eerlijker en volwassener dan ooit tevoren. Het resultaat klinkt fántastisch.

Naast het enthousiasme hoor je als luisteraar een hoop métier en échte instrumenten: drums, gitaren, violen – wat anno 2022 geen evidentie is. Zoek op ‘Jonge Wolven’ vooral niet naar geprogrammeerde grooves of computergestuurde sounds, alles wat je hoort is écht gespeeld door echte muzikanten.

Hun muziek, ervaring, enthousiasme en indrukwekkend rijk repertoire komt nog het best tot zijn recht tijdens de concerten. Door de jaren heen kreeg Clouseau een ijzersterke live-reputatie. Na duizenden concerten, waarvan maar liefst 124 (!) in een uitverkocht Sportpaleis, staat deze band op het hoogtepunt van zijn kunnen. Hun ‘Jonge Wolven - tournee’ zette tal van festivals en zalen in Vlaanderen en Nederland in vuur en vlam.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over